Gemeente Voorschoten

Persberichten - Naleving wetten buitengebied Voorschoten over algemeen goed
Uitgebracht op: dinsdag 28 september 2004

De naleving van wetten in het buitengebied van Voorschoten is over het algemeen goed. Dat bleek tijdens de jaarlijkse handhavingsestafette van de provincie Zuid-Holland, die op 24 en 25 september 2004 plaatsvond. Tijdens deze actie voerden verschillende toezichthoudende diensten gedurende 24 uur extra controles uit op het naleven van een aantal wetten, onder meer op het gebied van veiligheid en milieu.

Ook de gemeente Voorschoten deed mee aan de provinciale handhavingsestafette. De provincie legde dit jaar de nadruk op de naleving van de regels in de buitengebieden. Bij diverse bedrijven en particulieren zijn daarom controlebezoeken uitgevoerd in het Voorschotense buitengebied.

Geen processen-verbaal
Bij de controlebezoeken bleek de naleving van de wetgeving over het algemeen goed te zijn. Zo zijn er geen illegale bebouwingen of niet-gemelde grondwerkzaamheden aangetroffen en hoefde de politie geen processen-verbaal op te maken. Wel zijn acht kleinere overtredingen geconstateerd. Hierbij ging het onder meer om het gebruik van oude gasflessen, het bezit van niet-gekeurde brandblusmiddelen en foutief opgeslagen afval. De verantwoordelijken worden hierop aangeschreven. Binnenkort worden zij opnieuw gecontroleerd. In totaal zijn in Zuid-Holland 723 kleine overtredingen geconstateerd en 120 processen-verbaal opgemaakt.

Samenwerking bij controles
Tijdens de handhavingsestafette zijn projectmatige controles uitgevoerd in een samenwerkingsverband van diverse organisaties, zoals provincie, gemeentes, politie, waterschappen en milieudiensten. Zij controleerden onder meer de naleving van de volgende wetten:


- Wet milieubeheer;

- Wet milieugevaarlijke stoffen;

- Wet Ruimtelijke Ordening;

- Woningwet;

- Natuurbeschermingswet;

- Bestrijdingsmiddelenwet.


- einde bericht -