DOWN UNDER ADVERTISING

SAM-e: de nieuwste gezondheidshype uit Amerika.

Persbericht
28 September 2004

SAM-e: de nieuwste gezondheidshype uit Amerika.

In de Verenigde Staten is een nieuwe hype ontdekt binnen de branche voor gezondheidsproducten. Het middel heet SAM-e (S-adenosyl-methionine) en verhoogt het gevoel van welzijn, helpt artritis voorkomen en verlichten, ontgift het lichaam en verbetert neurologische functies.

SAM-e (spreek uit: Sem-ie) wordt, zij het in kleine mate, door het lichaam zelf aangemaakt. Wetenschappers zijn er nu in geslaagd om natuurlijke SAM-e aan te maken. Zodoende is SAM-e nu ook in de vorm van tabletten en ampullen verkrijgbaar.

Op de Nederlandse markt zijn inmiddels de eerste vitaminepreparaten met SAM-e verschenen. Het blijkt echter dat de op dit moment in Nederland verkochte vorm van SAM-e de synthetische vorm is: volgens wetenschappers in de VS en Europa heeft synthetische SAM-e een lage biologische activiteit, en is het niet het wondermiddel dat in de VS over de toonbank vliegt.

In de VS is het middel vrij verkrijgbaar en wordt veel voorgeschreven als remedie tegen depressiviteit en oververmoeidheid. Ook tegen artritis en de meest voorkomende lichamelijke kwaaltjes werkt het middel goed. Dit doet het door de werkzame stof in de neurotransmitters te 'stimuleren'. Ook voor een verhoogde concentratie is SAM-e daarom een uitkomst.

De medische wetenschappers van Compaslife waarschuwen voor synthetische preparaten van SAM-e. Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met dr. Marc Bynens (B) via support@compaslife.com.
Inmiddels is ook bekend dat een nieuwe aanbieder SAM-e groot wil lanceren op de Nederlandse markt.