VVD



28 sep 2004 - ?Nederland heeft nu oppepper nodig om de toekomst tegemoet te treden?

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen heeft fractieleider Jozias van Aartsen in het bijzonder aandacht gegeven aan drie zaken: onderwijs, werk en veiligheid. Van Aartsen besloot zijn betoog als volgt:

"Nederland is een krachtige natie. Als wij eruit halen wat erin zit, zijn we tot grootse dingen in staat. Nederland heeft nu een oppepper nodig, om de toekomst tegemoet te treden. En de toekomst ligt verder dan één jaar van hier. Wij liberalen hebben daar heldere ideeën over. Liberalen weten ook: die gezamenlijke kracht zit niet in Den Haag. Die zit bij zestien miljoen Nederlanders. Zestien miljoen individuen met hun ambities en idealen, hun teleurstellingen en hun hoop, hun daadkracht en wilskracht. Als die hun schouders zetten onder het project Nederland, gaan wij hier mooie dingen meemaken."

Hieronder kunt u de gehele bijdrage downloaden van Jozias van Aartsen.

Samen met collega Verhagen (CDA) en Dittrich (D66) presenteerden de coalitiefracties de gewenste wijzigingen op het kabinetsbeleid. Ook die motie kunt u hieronder downloaden, evenals de bijbehorende financiële onderbouwing.

28 september 2004

Downloads

Spreektekst Van Aartsen Algemene Politiek Beschouwingen 2004.doc (52 kb) Download bestand
Tekst Motie coalitiepartijen bij Politieke Beschouwingen 2004.doc (24 kb) Download bestand
Financiele onderbouwing van motie.xls (24 kb)
Download bestand