Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( René Keijdener
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( dinsdag, 28 september 2004
Opmerkingen ( geen

Roofmoord in Berg en Terblijt, compositietekening verdachte

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus vond een brute overval plaats op een echtpaar in hun woning aan de Lindenstraat in Berg en Terblijt. Nadat de politie rond half één 's nachts hiervan de melding kreeg, troffen agenten in de woning het echtpaar aan. De 68-jarige man was vermoord, terwijl zijn 69-jarige vrouw ernstig gewond was. De dader was gevlucht. De vrouw maakt het inmiddels naar omstandigheden redelijk. Uit afgelegde verklaringen kon een compositietekening worden samengesteld. Het gaat om een man van rond de


* 30 jaar


* 1.75 meter lang


* blanke, gebruinde huidskleur


* goed verzorgd uiterlijk


* Bruine haren, achterovergekamd en bij de oren vrij


* Bruine ogen


* slank sportief postuur


* sprak gebrekkig Nederlands

Tijdens het onderzoek heeft de politie kleding gevonden van de dader. Deze schoenen, trui en plastic draagtas liet de dader op de PD achter.Het gaat om:


* een paar bruine schoenen van het merk Bullboxer, maat 46


* een rode trui met lange mouwen van het merk Karta


* en een gele plastic draagzak
De politie wil natuurlijk graag weten wie dit op zijn geweten heeft. Aan de hand van de kledinglabels heeft men kunnen vaststellen dat de kleding afkomstig is uit een van de Baltische staten, Estland, Letland of Litouwen. Daarom wordt er rekening mee gehouden dat de dader uit één van die landen afkomstig kan zijn. Wat de politie wil weten is: wie heeft in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus, vóór half één 's nachts, een man gezien in de omgeving van de Lindenstraat in Berg en Terblijt die gekleed was in een rode trui met lange mouwen en die een gele plastic draagtas bij zich had. Verder is de politie op zoek naar mensen die, die nacht ná half één, een man hebben gezien op blote voeten, met ontbloot bovenlijf en 'n met bloed besmeurde broek. Misschien zijn er mensen die weten wie deze man is. Kunt u antwoord geven op een van deze vragen of weet u iets over deze brute roofmoord, geef dat dan zo snel mogelijk door aan ons politieteam op nummer 0800 - 2552 552.


---- --