Hyperion Europees marktleider in Business Performance Management

IDC: marktaandeel Hyperion in BPM 21,7 %, in analytische applicaties 7,7%

Utrecht 28 september 2004 - Volgens onderzoek van het internationale analistenbureau IDC is Hyperion (Nasdaq:HYSL) met 21,7% marktaandeel verreweg de grootste speler in West Europa op het gebied van Financial en Business Performance Management. Het rapport komt tot deze conclusie op basis van de omzet in licenties en onderhoud voor 2003. In het algemene segment van de analytische applicaties is Hyperion één van de leiders (en in Frankrijk en de UK eveneens marktleider) met een marktaandeel van 7,7%.

Volgens het rapport "Western European Analytic Applications 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares" komt Hyperion uit op een marktaandeel dat bijna twee keer zo hoog ligt dan dat van de eerstvolgende concurrent. In een eerder onderzoek van IDC (IDC # 31633, July 2004) kwam Hyperion wereldwijd zelfs uit op drie keer het marktaandeel van de dichtstbijzijnde concurrent.

"Onze dominantie in deze snelgroeiende markt is indicatief voor de groeiende vraag van klanten naar complete, geïntegreerde Business Intelligence en analytische applicaties als antwoord op de vraag naar oplossingen voor Business Performance Management, " aldus Alain Blanc, Hyperion's vice president Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Zonder enige twijfel is Business Performance Management op dit moment een belangrijk thema voor management en onze klanten zien hun investeringen op dit gebied snel renderen in de vorm van betere managementinformatie en een grotere concurrentiekracht."

Volgens IDC, bedroeg de totale markt voor analytische applicaties in West Europa $1,04 miljard in 2003, ruim 14.7 procent meer dan in 2002. "De markt voor analytische applicaties zal in de komende jaren met dubbele cijfers blijven groeien, in lijn met de groeiende behoefte aan voorspellende analyses", zegt Christina Steensboe, IDC's program manager, European Business Intelligence and Analytic Applications. "Mede als gevolg van haar succesvolle dashboard-strategie zal Hyperion blijven groeien in deze markt."

Volgens de definitie van IDC omvat de markt voor 'analytic applications' zowel Financial en Business Performance Management en CRM als ook Supply Chain Management en -operations. BPM was hiervan het snelstgroeiende segment met een groei van bijna 20%.

Over Hyperion
Hyperion (Nasdaq:HYSL) is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Performance Management-software. Het bedrijf heeft meer dan 9.000 klanten - waaronder 91 ondernemingen uit de FORTUNE 100-lijst - die de software van Hyperion inzetten om de strategie om te zetten in concrete plannen, de uitvoering van deze plannen te evalueren en te helpen bij het verbeteren van financiële en operationele prestaties.In het fiscale jaar 2004 eindigend op 30 juni 2004 heeft Hyperion, in combinatie met het onlangs overgenomen Brio Software Inc., een jaaromzet gerealiseerd van 622 miljoen dollar. De onderneming heeft zijn hoofdvestiging in Sunnyvale, California. www.hyperion.com Voor meer informatie
Hyperion Solutions
Rob Beijleveld, Marketing Director
Tel.: 030 - 29 81 100
E-mail: rob_beijleveld@hyperion.com

Whizpr
Ward van Beek
Tel.: 0317 - 410 483
E-mail: hyperion(at)whizpr.nl