Gemeente Twenterand


De speelruimte in Twenterand wordt onder de loep genomen

De gemeente Twenterand gaat haar huidige beleid op het gebied van speelruimte en speelvoorzieningen evalueren en nieuw beleid ontwikkelen. Ze doet dat in de vorm van een zogeheten Speelruimteplan. Dit plan zal in nauwe samenwerking met de gemeente door een gespecialiseerd bedrijf, genaamd OBB Ingenieursbureau, worden opgesteld. Op basis van onderzoek, inventarisatie en inspraak zullen in het plan aanleg, beheer en onderhoud van de speelvoorzieningen beleidsmatig worden onderbouwd. Op deze wijze kunnen de wensen vanuit de gebruikers en omwonenden beter en sneller worden beoordeeld.

Inspraak
Er is besloten om de kinderen te betrekken bij het opstellen van het plan door middel van het KinderKlankBord. Dit KinderKlankBord, bestaande uit een rondgang, het maken van een wijkplattegrond en het invullen van een enquête, wordt via de scholen geregeld. Ook de jongeren van 12 en ouder verblijven in de openbare ruimte. Er is dus een behoefte aan speel-, ontmoetings- en sportmogelijkheden te verwachten. Om deze in beeld te brengen zullen er gesprekken plaatsvinden met de Klankbordgroep Jeugd, de jeugdadviesraden en jongeren in het veld.
Naast de inspraak van kinderen en jongeren willen we ook de ouders/bewoners vragen om mee te werken. Daarvoor willen wij u een algemene vraag stellen: wat is uw mening over de speelmogelijk-heden in de openbare ruimte binnen de gemeente?

Heeft u hierover een mening, dan willen wij u vragen schriftelijk te reageren. Het is de bedoeling dat de schriftelijke reacties uiterlijk 8 oktober a.s. in het bezit zijn van OBB Ingenieursbureau. U kunt uw reactie rechtstreeks mailen aan Twenterand@OBB-Ingenieurs.nl of sturen naar: gemeente Twenterand, t.a.v. B. de Vries, Postbus 67, 7670 AB Vriezenveen.

Het vervolg
De reacties hierop plus de resultaten van het KinderKlankBord alsmede gesprekken met en over jongeren zullen gebruikt worden door OBB Ingenieursbureau om goed inzicht te krijgen in de kwaliteit van de speelplekken, de opbouw van de buurt en de speelmogelijkheden in de buurt naast de daarvoor aangewezen speelplekken. Nadat de analyse is gemaakt en intern bij de gemeente is besproken zal het rapport ter inzage gelegd worden. Via deze krant wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Meer informatie
Op de internetpagina van de gemeente kunt u meer informatie vinden over het Speelruimteplan. De planning staat hier weergegeven en bovendien zal regelmatig een kort verslag gedaan worden van de stand van zaken. Nadere informatie is verkrijgbaar bij B. de Vries van de gemeente Twenterand.

foto: Hinkeltegelpad