Provincie Drenthe

Wegwerkzaamheden N854 Nieuw asfalt tussen Oosterhesselen en Dalen

Assen, 28 september 2004
Persberichtnummer 04-149

Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden voor onderhoud aan de N854 van Oosterhesselen naar Dalen gestart. Niet alleen de rijbaan, maar ook het fietspad krijgt een nieuwe deklaag. De N854 blijft gedurende de werkzaamheden grotendeels open voor verkeer maar moet wel rekening houden met hinder door het werk aan de weg. Vanaf woensdag 29 september starten de echte werkzaamheden bij het viaduct onder de N34. De op- en afritten op de kruising met de N34 zullen volgende week tijdelijk worden afgesloten.

Er wordt een nieuwe deklaag onder het viaduct van de rijksweg N34 aangebracht. Weggebruikers moeten ter plaatse rekening houden met verkeershinder. Afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden zal het verkeer tijdelijk geregeld worden middels een
verkeersregelinstallatie. Tijdens freeswerkzaamheden en asfalteringswerkzaamheden zullen de op- en afritten van de N34 worden afgesloten. Deze werkzaamheden staan gepland van 4 tot en met 6 oktober. Het verkeer zal ter plaatse worden omgeleid.

De fietspaden langs de N854, ter hoogte van Oosterhesselen én langs de N376 tussen Sleen en achterste Erm, krijgen eveneens een opknapbeurt en worden voorzien van een nieuwe deklaag. Het fietsverkeer zal zo mogelijk worden omgeleid of indien dit niet mogelijk is tijdelijk over de rijbaan worden geleid. In dat geval zullen snelheidsbeperkende maatregelen worden genomen. Het werk bij Oosterhesselen duurt naar verwachting drie weken. De werkzaamheden tussen Sleen en Achterse Erm beginnen op 13 oktober en duren naar verwachting eveneens drie weken.

Actuele informatie over wegwerkzaamheden in Drenthe is ook te vinden op htttp://verkeer.drenthe.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl