Verzamelde persberichten dinsdag

's-Hertogenbosch 28-09-2004

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Maandagmiddag werd een 19-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd in een winkel Achter het Stadhuis in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij kleding wegnam. Hij werd door een medewerker van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. In de winkel trapte de man ook nog een gat in een tussenmuurtje. Aan het bureau bleek, dat de man ook vanuit een winkel aan de Orthensestraat in 's-Hertogenbosch kleding had gestolen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij maandagavond heengezonden.

------

's-Hertogenbosch - Dezelfde middag werd op de Hooge Steenweg in 's-Hertogenbosch een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man werd in een winkel aan die weg betrapt toen hij drogisterijartikelen wegnam. Toen hij door een medewerker van de winkel werd aangehouden bedreigde hij die medewerker. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Later die avond is de man na verhoor heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Heusden - Maandagavond is een 31-jarige man uit Heusden aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 28-jarige echtgenote in hun woning in Heusden te hebben mishandeld. Ze liep hierbij een verwonding op aan haar lippen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij dinsdagmorgen heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen - Maandagavond, rond 21.00 uur, is op de Burg. Jhr. Van Heijdenlaan in Rosmalen een 51-jharige man uit Rosmalen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.

AUTO GESTOLEN

Nieuwkuijk - Maandagavond is vanaf de Pastoor Becxstraat in Nieuwkuijk een grijze Opel Kadet gestolen. Vermoedelijk is later die nacht met die auto een inbraak gepleegd in een winkel op het Moleneindplein in Vught. De auto is brandend aangetroffen in Vught.

FIETS GESTOLEN UIT ETALAGE

Vlijmen - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een winkel aan het Burgemeester van Houtplein in vlijmen. Van de winkel werd een ruit vernield, waarna uit de etalage een elektrische fiets werd gestolen.

SNELHEIDSCONTROLE

Rosmalen - Dinsdagmorgen is een snelheidscontrole gehouden op de Bruggen in Rosmalen. Bij de controle werden 11 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. Op de Bruggen mag 50 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

GEWONDE BIJ ONGEVAL

Schijndel - Maandagavond is een 16-jarige jongen uit Schijndel bij een aanrijding gewond geraakt. De jongen zat achter op een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige plaatsgenoot. Ze reden over fietspad langs de Eerdsebaan in Schijndel. De bromfiets stak de rijbaan over, waarbij de bestuurder een over de Eerdsebaan rijdende auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Schijndel, over het hoofd zag. Op de rijbaan ontstond een aanrijding. Door die aanrijding kwam de bromfiets tegen een boom terecht. De 16-jarige passagier van de bromfietser is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

INBRAAK IN WINKEL

Vught - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een winkel aan het Moleneindplein in Vught Een deur van de winkel werd opengebroken. Uit de zaak werd speelgoed gestolen. Bij de inbraak is vermoedelijk een auto gebruikt die eerder was gestolen in Nieuwkuijk. Deze auto is later op de van Miertstraat in Vught brandend teruggevonden.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

Berlicum - In de nacht van maandag op dinsdag werd even na 04.00 uur een aanrijding gemeld op Kaathoven in Berlicum. Aldaar bleek een auto bestuurd door een 30-jarige man uit Den Dungen tegen een lantaarnpaal te zijn gereden. Bij de komst van de politie ter plaatse werd niemand meer bij de auto aangetroffen. Een eindje verder in de richting Vinkel werd de man aangetroffen. Bij controle bleek dat hij veel te veel had gedronken. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN AANGEHOUDEN

Vught - Dinsdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Vught aangehouden. De jongen was, door nog onbekende oorzaak, over zijn toeren en pleegde op zijn woonadres tal van vernielingen. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij in overleg met de hulpverlening is ingesloten.

AANHOUDINGEN IN ONDERZOEK SCHIETPARTIJ

Uden - Dinsdagmorgen zijn door de politie twee verdachten aangehouden in verband met hun mogelijke betrokkenheid bij een schietpartij aan de Keizershof in Uden.
Bij de schietpartij die zondagmorgen, 19 september vroeg plaats vond, raakte een 36 jarige Udenaar gewond. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De politie hoopt met deze aanhoudingen helderheid te krijgen in deze zaak.
De verdachten, een 24 jarige man uit Uden en een 21 jarige man uit Grave zijn in verzekering gesteld. Zowel in de woning van de Udenaar als in de woning waar de man uit Grave verblijft, beiden aan de Abdijlaan zijn huiszoekingen verricht.

LICHT GEWONDE BIJ AANRIJDING

Erp - Dinsdagmorgen is op de Cruijgenstraat in Erp een 16 jarig meisje uit Gemert licht gewond geraakt. Zij is in het ziekenhuis onderzocht waarbij bleek dat zij een gekneusde knie en een flinke schaafwond op de bil had opgelopen. Zij reed met haar snorfiets over genoemde weg en botste tegen een voor haar rijdende bromfiets die tot stilstand werd gebracht door de bestuurster, een eveneens 16 jaar oud meisje uit Gemert. Beiden vervoerden een passagiere op de bromfiets. Alle anderen bleven ongedeerd.

URINEREN IN OPENBAAR

Uden - Maandagmiddag stond een 24 jarige inwoner van Nijmegen in de bossages bij het politiebureau aan de Land van Ravensteinsteinstraat te urineren. Toen passerende agenten hem daarop aanspraken kregen ze van hem de bekende vinger. Hij weigerde vervolgens zijn naam op te geven en is aangegeven. Hij is later met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

VERKEERSCONTROLE

Uden - Maandagmiddag is tussen 13.30 uur en 16.00 uur op de Bronkhorstsingel in Uden een verkeerscontrole gehouden. Zes bromfietsen bleken te zijn opgevoerd, tien automobiliste droegen geen autogordel, een automobilist negeerde het rode verkeerslicht en een telefoneerde niet handsfree.

MEISJE OVERLEDEN TEN GEVOLGE VAN ONGEVAL

Nistelrode - Maandagmiddag vond er op de Langstraat een verkeersongeval plaats tussen een 33 jarige automobilist uit Veghel en twee meisjes van 8 uit Nistelrode en 9 jaar uit Heesch op een quad. Tengevolge van het ongeval raakte het 9 jarige meisje uit Heesch, dat achterop de quad zat, ernstig gewond. Zij is met de traumaheli overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen waar zij afgelopen nacht overleed.
De 8 jarige bestuurster van de quad is vermoedelijk vanuit de uitrit de weg op gereden en daarbij in aanraking gekomen met de personenauto. De bestuurster is ongedeerd gebleven.

AUTODIEFSTAL

Boxmeer - Maandagavond is vanaf de parkeerplaats aan de Loerangelsestraat een groene bestelauto, merk Volkswagen transporter met een dubbele cabine en voorzien van het kenteken VV-30-VS gestolen.

SNELKRAAK

Grave - In de nacht van maandag op dinsdag vond er een snelkraak plaats op een winkel aan de Maasstraat in Grave. Getuigen hebben gezien dat een persoon een ruit van 2 x 3 meter vernielde en vervolgens goederen uit de winkel in een donkerkleurige auto legde. Daarna stapte hij in en reed met de auto weg over de Markt. Volgens de winkelier zijn er trainingspakken, petjes en een complete etalagepop weggenomen.

BIJZONDERE AANHANGWAGEN GESTOLEN

Mill - Vanaf een bedrijventerrein aan de Eerste Industrieweg in Mill is in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september een bijzondere aanhangwagen weggenomen. De aanhangwagen is speciaal gemaakt voor het bedrijf van Velemans natuursteen V.O.F, en voorzien van logo en tekst van dit bedrijf. De aanhangwagen is van het merk Verdonk, ruim 6 meter lang en 2 meter breed. De wanden zijn wegklapbaar, ongeveer 30 centimeter hoog en uitgevoerd in aluminium De laadvloer is van bruin hardhout. Onder de aanhangwagen is een gereedschapslade van 4.2 meter aangebracht. Ook de beide zijkanten zijn voorzien van gereedschapskisten. Op de aanhangwagen is een hydraulische autolaadkraan en een Europower aggregaat bevestigd. Degene die deze aanhangwagen na zaterdagavond 19.00 uur ergens hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in het district Land van Cuijk 0900 - 8844.
Wilt u anoniem blijven bel dan de misdaad anoniemlijn 0800 - 7000.