Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Emmen 28-09-2004

Gewonden bij frontale aanrijding
EMMEN Dinsdagmorgen omstreeks 11.15 uur, zijn 2 personen gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Nijbracht. Een 35-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam en een 70-jarige inwoner van Emmen kwamen elkaar tegen in de bocht in de Nijbracht. Bij deze aanrijding botsten de beide personenautos frontaal tegen elkaar, waardoor beide bestuurders bekneld raakten in hun auto. De brandweer heeft de bestuurders uit hun auto gehaald, waarna zij, met nog onbekend letsel, zijn overgebracht naar het Scheper ziekenhuis in Emmen. De oorzaak van de aanrijding is nog niet duidelijk en de politie zou dan ook graag in contact komen diegene die iets gezien hebben van de aanrijding.

Inbraak bij café
MEPPEL Bij een café aan de Grote Kerkstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van een deur. In het café zijn een paar gokkasten en een sigarettenautomaat opengebroken. Het daarin aanwezige geld, bedrag nog onbekend, is verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen die kunnen bijdragen aan de oplossing van deze inbraak.

Baldadige jongens aangehouden
RODEN Op de markt in Roden is dinsdagmorgen een 18-jarioge inwoner van Tolbert en een 19-jarige inwoner van Niebert aangehouden. Beide knapen reden op een snorfiets langs de marktkramen en grepen al rijdende goederen daarvan af. Beide jongens zijn aangehouden en ingesloten. Na verhoor hebben ze een snelrecht proces-verbaal gekregen ter zake baldadigheid.

Bromfietser gewond bij ongeval
ZUIDLAREN Dinsdagmiddag is een 31-jarige inwoner van Zuidlaren gewond geraakt bij een ongeval op de Hogeweg. De man reed met zijn snorfiets over het fietspad en ter hoogte van Entinge zag hij een auto naderen. In een schrikreactie remde de man en ging met zijn snorfiets onderuit. Hij is ter plaatse behandeld aan diverse schaafwonden. Daar de juiste toedracht toch niet geheel duidelijk is, wil de politie graag in contact komen met getuigen van dit ongeval.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.