2e persbericht van dinsdag 28 september 2004

Eindhoven 28-09-2004 - Berichten uit de regio

Aarle Rixtel: Verkeerscontroles

Dinsdagmorgen tussen 8.30 en 11.30 uur heeft de politie verkeerscontroles gehouden in Aarle Rixtel en in Mariahout. De politie controleerde onder meer op de Kanaaldijk, Albers Pistoriusstraat en de Klokkengietersstraat in Aarle Rixtel en op de Rooijseweg in Mariahout. Er zijn zestien bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel was voor fietsers die door rood reden. Zestien kinderen onder de twaalf jaar oud, die zich met de fiets niet aan de regels hielden, zijn gewaarschuwd en hun school wordt door de politie geïnformeerd. Verder werd er nog bekeurd omdat er geen autogordel werd gedragen.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na verduistering

Dinsdagmorgen zijn in hun woning een 49-jarige Eindhovenaar en een 52-jarige man uit Best aangehouden. Zij worden verdacht van verduistering van geld bij het bedrijf waar zij werken. Het zou gaan om enkele tienduizenden euros. Het bedrijf staat in Stratum. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Vier personen aangehouden na ruzie

Dinsdag om 5.30 uur zijn in de Adonislaan drie mannen (32-26- en 22 jaar oud) en een vrouw (28), allen uit Helmond afkomstig aangehouden. De vier hadden ruzie over een beschadiging van een schutting en de ruzie liep uit de hand. De politie heeft de vier met het nodig verzet aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De politie doet nader onderzoek naar de aanleiding van de ruzie.

Helmond: Hennepkwekerij in woning

Dinsdagochtend is in een woning aan De Plaetse een hennepkwekerij opgerold. Er werden zon 250 volgroeide planten aangetroffen. Er werden ook wapens in de woning aangetroffen, het ging om een ploertendoder, een traangasbusje en een stroomstootwapen. In de woning werden geen personen aangetroffen. Een 33-jarige bewoner meldde zich later bij de politie. Hij is door de politie verhoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten en de wapens zijn inbeslaggenomen

Eindhoven: Man in gestolen voertuig aangetroffen

Een 25 jarige man is dinsdagochtend omstreeks 11.00 uur op de Boschdijk in een gestolen personenauto aangetroffen. De auto, een zwarte Caddilac was eerder bij een woninginbraak weggenomen. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Fraude

Door het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond is proces-verbaalopgemaakt terzake steunfraude, gepleegd door een 38 jarige man uit de gemeente Helmond.De man stond ingeschreven op een adres in de gemeente Helmond doch verbleef in de periode van 1 augustus 2003 tot 1 maart 2004 altijd in België

De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor voor een bedrag van EUR 7.121,01 bruto benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.