BedrijfsautoRAI

28-09-2004

Iveco op de IAA in Hannover

De Iveco-stand op de IAA te Hannover kenmerkt zich door een origineel samenspel van styling-elementen: innovatief design, gebruik van natuurlijk materiaal zoals hout, projecties op grote schermen.

Op de beurs wil Iveco zich presenteren met een nieuw gezicht: een wereldwijd opererende onderneming met een gedifferentieerd productaanbod dat oplossingen biedt voor alle sectoren van de transportwereld

De expositieruimte beslaat een oppervlak van meer dan vijfduizend vierkante meter dat wordt omsloten door een ellipsvormige loopbrug. Het gebruik van natuurlijke materialen als hout benadrukt het milieubewuste denken binnen Iveco. Op computers en grote schermen worden productnieuws en nieuwe technologieën getoond. De beurs, de belangrijkste in Europa, wordt gehouden van 23 tot 30 september 2004, en is dit jaar voor Iveco nog belangrijker dan anders: voor het eerst presenteert het bedrijf zich als mondiale onderneming die niet alleen vrachtwagens produceert, maar ook actief is op alle andere gebieden binnen de transportwereld. Op deze beurs wil Iveco alles tonen wat het in huis heeft op het gebied van technologie, innovatie én customer service.

De stand is vormgegeven op basis van de ellips, een geometrische figuur die symbool staat voor perfectie en dynamiek en daardoor uitstekend past bij een onderneming die technologische kwaliteit en innovatie centraal stelt. De onderliggende boodschap is: Iveco beperkt zich niet alleen tot het produceren van trucks, maar is ook actief op daarmee samenhangende vlakken in de transportbranche. Veiligheid, innovatie, rendement en milieu zijn de centrale thema's die als een rode draad door de hele stand lopen. Van de technologie, die garant staat voor optimale veiligheid en prestaties, tot de productiviteit van de voertuigen, die klanten in staat stelt maximaal rendement uit hun bedrijfsactiviteiten te halen. Van de zorg voor het milieu, die tot uiting komt in de permanente research naar steeds schonere motoren, tot de customer service, die zich uitstrekt van de financiering en aankoop tot de aftersales-service via het fijnmazige Iveco-dealernet over het hele Europese continent.

Bij aankomst bij de stand kan de bezoeker beginnen met een rondgang over de loopbrug. Zo krijgt hij een overzicht van de voertuigen die - onderverdeeld per sector (Special vehicles, Eurocargo, Daily, Irisbus, Iveco Motors, Stralis en Trakker) - rond de ellips staan opgesteld en
- aan de zijkant - de customer service.

Binnen de ellips bevindt zich het zogenaamde 'technologieplatform', een tweede kleinere ellips die is verdeeld in twee zones: één voor de noviteiten en één rond de thema's veiligheid, milieu en telematica. Bij de noviteiten zijn de Stralis Executive Space, de nieuwe Trakker, de nieuwe drieliter HPT-motor voor de Daily en een Daily met geautomatiseerde versnellingsbak te zien. In het andere deel worden innovaties getoond die zullen worden toegepast op de Iveco-voertuigen van de volgende generatie en die uit een veel verdere toekomst. Het gaat daarbij onder andere om een precrash-systeem op een Stralis dat alle voorzieningen voor de passieve veiligheid activeert wanneer een computer die is gekoppeld aan een radar een botsing onvermijdelijk acht en een infraroodcamera die de chauffeur bij mist en duisternis een optimaal zicht garandeert.

Langs de loopbrug rond de expositieruimte staan talloze Iveco Showroom-video-opstellingen terwijl onder de brug de belangrijkste Iveco-motoren - van de Cursor 13 tot de gigantische Railway Power Pack
- staan opgesteld.

Naast de grote ellips zijn er - verdeeld over twee verdiepingen - verder nog een koffieshop, kantoorruimtes, een VIP-salon en een ruimte die speciaal is gewijd aan de customer service.

Buiten de ellips staan nog een aantal speciale voertuigen opgesteld: onder andere een Eurocargo van de Deutsche Post, een Stralis Ferrari en een Irisbus GX117

Alles is erop gericht de bezoeker het nieuwe gezicht van Iveco te laten zien: een onderneming die innovatieve producten ontwikkelt, die in staat is aan alle behoeften uit de transportwereld te voldoen en die een bijdrage kan leveren aan de winstgroei voor elke categorie klanten.