Politie Amsterdam-Amstelland

Gorissen nieuwe plaatsvervangend korpschef

Commissaris Gorissen

Commissaris Gorissen

Commissaris C.L. Gorissen MFM is benoemd tot plaatsvervangend korpschef van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland. Hij gaat deze functie met ingang van 1 oktober 2004 bekleden.

Gorissen maakt sinds 1999 deel uit van de korpsleiding en is thans Hoofd Politiële Bedrijfsvoering. De nieuwe korpschef Welten krijgt nog een tweede plaatsvervanger naast zich. Dit wordt de opvolger van hoofdcommissaris Van Riessen, in de functie van Hoofd Operationele Zaken.

Commissaris Gorissen is sinds 1971 in dienst van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland (destijds gemeentepolitie Amsterdam), waar hij diverse functies bekleedde. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in de executieve dienst, werd daarna in 1994 chef van de Dienst Materiële Ondersteuning, waarna hij in 1999 tot de korpsleiding toetrad.
---

Autodieven in de kraag gevat

28-9-2004. Maandagavond rond halfzeven werden twee autodieven (21 en 22 jaar) gearresteerd. De politie kwam de dieven op het spoor na het natrekken van het kenteken van de auto. Toen dit niet bleek te kloppen werd de achtervolging ingezet.

Vlakbij de Bakhuizen Brinkhof lieten de dieven de auto achter en gingen er te voet vandoor. Eén van de man trok een fiets uit handen van een argeloze voorbijganger. Dankzij hulp en aanwijzingen van omstanders konden de twee toch snel worden ingerekend. De auto bleek gestolen in Bergen op Zoom.

---

Verwarde man draait door in Amstelveen

28-9-2004. Maandagavond rond zeven uur werd een 22-jarige man gearresteerd die in Amstelveen een sportschool op stelten had gezet. De verdachte liep naarbinnen en vroeg of hij kon trainen zonder sportkleding. Toen dit niet mocht, pakte hij een kop koffie en begon wartaal tegen de vrouw uit te slaan. Toen ze vroeg of ze hem kon helpen, kreeg ze een stomp in haar gezicht.

Bezoekers schoten de vrouw te hulp. Na een worsteling lukte het de man naar buiten te werken en over te dragen aan de politie. Hij viel vervolgens de dienders aan die pepperspray moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen. Nadat hij was ingesloten viel de verwarde man ook nog een hulpofficier van justitie aan. Hulpverleners hebben zich over de man ontfermd.

---


Opening nieuw cellencomplex

28-9-2004. Aanstaande vrijdag, 1 oktober, wordt het nieuwe cellencomplex Zuidoost geopend door hoofdcommissaris Kuiper. De politie Amsterdam-Amstelland heeft professionele zorg voor arrestanten hoog in het vaandel staan.

Sinds 1998 zijn er speciale arrestantenverzorgers. Daarnaast wordt fors geïnvesteerd in de behuizing. Zo bevinden zich in de cellen technozuilen. Hiermee kan in meerdere talen informatie worden gekregen. Ook kan de temperatuur worden geregeld en muziek worden beluisterd.

De locatie Zuidoost telt 74 cellen, waaronder 4 observatiecellen, 2 claustrofobiecellen en 2 meerpersoonscellen. Samen met de cellenaccomodatie Noord-West en het hoofdbureau beschikt de regio Amsterdam-Amstelland nu over ruim 170 cellen en de daarbij behorende zorg.

Lees meer in onze special "Cellenhuis".

---

Dealend echtpaar valt door de mand

28-9-004. Maandagmiddag werden een 32-jarige man en een 34-jarige vrouw gearresteerd. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen.

Agenten zagen de man rijden terwijl ze wisten dat hij geen rijbewijs had. Toen ze hem aan de kant zette, begon hij direct te rennen. Na een korte achtervolging hield de ene agent hem aan. De andere agent vond in de auto een flinke hoeveelheid drugs. Het vervolgonderzoek leidde naar een woning in West.

De echtgenote van man weigerde echter elke vorm van medewerking. Er volgde een spoedzoeking. Hierbij werd een grote hoeveelheid harddrugs en bijna 6000 euro handelsgeld aangetroffen. Het stel is in verzekering gesteld. De kinderen werden bij familieleden ondergebracht.

---

Poging overval supermarkt

28-9-2004. Maandagavond rond kwart over negen vond een poging tot overval plaats op een supermarkt aan de Sarphatistraat.

Een man, die al een tijdje in de zaak rondhing, gaf een briefje met daarop de tekst "dit is een overval". Medewerkers van de supermarkt probeerden de man vast te pakken maar stopten daarmee toen de man dreigde een wapen te pakken. De verdachte vluchtte vervolgens de winkel uit.

---