Emexus ontwikkelt sms-waarschuwingsdienst voor apotheken

Service Apotheek-keten waarschuwt cliënten voor bijwerkingen geneesmiddelen

Almere, 28 september 2004 - Mobiele dienstverlener Emexus heeft een sms-waarschuwingdienst ontwikkeld voor apotheken. De Service Apotheek is de eerste Nederlandse apotheekketen die de dienst inzet om clienten via sms-berichten te waarschuwen voor alarmerende bijwerkingen van een bepaald geneesmiddel.

Deze sms-alertdienst maakt onderdeel uit van het zogeheten Predoc Service Pakket, dat verder bestaat uit nieuwsbrieven, advies en gezondheidstests. De door Emexus ontwikkelde dienst is met name bedoeld voor chronische patiënten.

Het toelatingsbeleid voor nieuwe medicijnen is de afgelopen jaren weliswaar aangescherpt, maar toch zijn volgens de Service Apotheek in die periode vele medicijnen van de markt gehaald vanwege onverwachte bijwerkingen. De sms-dienst helpt de Service Apotheken hun cliënten snel op de hoogte te stellen van ernstige bijwerkingen en de gebruiker te voorzien van deskundige begeleiding en advies. Om gebruik te maken van de gratis dienst kunnen cliënten zich aanmelden bij hun Service Apotheek.

Eerder dit jaar ontwikkelde Emexus al een speciaal waarschuwingssysteem via sms voor het regionaal politiekorps Midden- en West Brabant. Dit sms-alert waarschuwt mensen door middel van een berichtje op de mobiele telefoon zodra een inbreker wordt gesignaleerd. Het systeem is eveneens inzetbaar bij de vermissing van een kind.


---------

Over de Service Apotheek
De Service Apotheek, met 150 apotheken in heel Nederland, begeleidt haar cliënten al jaren met advies over het beste geneesmiddel en de beste therapie voor hun situatie. SMS-Alerts van de Service Apotheek is onderdeel van het Predoc Service Pakket, bestaande uit nieuwsbrieven voor chronische patiënten, persoonlijke begeleiding, informatie via sms wanneer er belangrijk nieuws is over een medicijn wat men gebruikt, gezondheidstesten en Predoc gezondheidsdagen.

Emexus Group
Emexus is een wereldwijde speler op het gebied van zakelijke mobiele toepassingen. Emexus bedenkt, bouwt en beheert mobiele oplossingen die bedrijven in staat stellen voordelen te behalen op het gebied van productiviteit, kosten, verkoopresultaten, klanttevredenheid en concurrentiekracht. Met Mobile Platform 3.0 biedt Emexus organisaties een eenvoudig en snel in te zetten omgeving voor de ontwikkeling en implementatie van elke denkbare mobiele toepassing. Inmiddels werkt Emexus vanuit kantoren in Nederland en Maleisië voor 200 bedrijven in 16 landen in Europa, Asia Pacific en Noord Amerika, waaronder: Philips, Vodafone, T-Mobile, ECI, Organon, Rabobank, Alex.nl, Hallmark en Canal+. De mobiele applicaties van Emexus zijn aangesloten op de belangrijkste 'SMS aggregators' in de wereld, waardoor klanten van Emexus eenvoudig toegang hebben tot meer dan 750 miljoen mobiele consumenten wereldwijd.