Gemeente Dordrecht


Ondertekening intentieverklaring PABO's en gemeente Dordrecht

Hogeschool INHOLLAND en Hogeschool Rotterdam hebben op 28 september een intentieverklaring getekend met de Gemeente Dordrecht. Het gemeenschappelijke doel is samen te werken aan de versterking van het hoger beroepsonderwijs in de Drechtsteden. De Pabo-opleidingen gaan dit in de toekomst vormgeven door gezamenlijk een geheel vernieuwde lerarenopleiding basisonderwijs op te zetten voor de regio.

Ook gaan de Pabo-opleidingen van Hogeschool INHOLLAND en de Hogeschool Rotterdam in september 2005 naar een gemeenschappelijk pand op het Achterom in de binnenstad van Dordrecht verhuizen. Een aantal facilitaire diensten zoals de mediatheek, ICT- werkplaats, onderwijswerkplaats en kantine zullen met elkaar gedeeld worden. Ook gaan de Pabo-opleidingen gebruik maken van elkaars modern ingerichte praktijklokalen.

De Pabo-opleidingen van Hogeschool INHOLLAND en de Hogeschool Rotterdam blijven echter zelfstandig en behouden hun eigen identiteit. Wel kunnen de studenten nu nog gemakkelijker van elkaars keuzeonderwijs gebruik maken, wat de Pabo-opleidingen in Dordrecht nog breder en veelzijdiger maakt.