Politie Gelderland-Midden

In beslaggenomen scooter niet meer terug naar eigenaar
Publicatiedatum: 28-09-2004

In het kader van het scooterproject "Gas Terug" is de eerste scooter-bestuurder op 8 september jl. voor de rechter verschenen. De rechter besloot de jongen de scooter te ontnemen (verbeurd te verklaren). Het is de eerste maal dat er in het kader van het project "Gas Terug" een scooter definitief van de eigenaar wordt ontnomen. De 19-jarige scooterrijder uit Duiven was al een aantal malen bekeurd. De jongen bleek naast diverse overtredingen die in het kader van het scooterproject waren uitgeschreven, ook diverse verkeersovertredingen te hebben begaan met zijn scooter.

De Duivenaar had bij de start van het scooterproject al een waarschuwingsbrief van de gemeente ontvangen met daarin de strekking van het scooterproject. Begin mei 2004 werd de bestuurder bekeurd voor een aantal feiten, waaronder het onverzekerd rijden. Wederom kreeg de bestuurder een waarschuwingsbrief uitgereikt, waarin stond vermeld dat bij een volgende overtreding zijn scooter in beslag genomen zou worden. Eind mei werd de jongen wederom staandegehouden met zijn scooter. Uit technisch onderzoek aan de scooter bleek toen dat de scooter de geluidsnorm overschreed. Hierop werd de scooter in beslag genomen. De rechter besloot uiteindelijk de scooter niet meer aan de jongen terug te geven.

Vanaf 1 oktober a.s. zal er door de politie wederom intensief worden gecontroleerd op overlast van scooterrijdende jongeren in Duiven en Westervoort.
In april 2004 is het scooterproject Gas Terug gestart in de gemeenten Duiven en Westervoort. Dit project heeft onder andere tot doel de overlast van scooter rijdende jongeren tegen te gaan. De politie werkt samen met beide gemeenten en het OM aan dit project.

voor nadere informatie:
Carla Verhaaf - communicatie district Rivierenland 0316 - 368031

---