Politie Groningen

Hennepplantages ontdekt in flat (28/09/04)

Groningen 28-09-2004 - De politie ontdekte dinsdag zeven hennepplantages in een flat aan de Planetenlaan. In de flatwoningen werden plantages aangetroffen met een grootte tussen de 300 en 400 planten. Bij de actie hield de politie drie mannen en een vrouw aan op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt. Op een adres in Enumatil en op de Leegeweg werd een hennepdrogerij gevonden en toebehoren voor de hennepteelt.

Op basis van informatie die tijdens de actie naar voren kwam heeft de politie in een andere flat aan de Planetenlaan in twee woningen plantages aangetroffen. De politie sluit niet uit dat er in de loop van het onderzoek nog meer plantages ontdekt worden en aanhoudingen verricht.

Na registratie van de planten en toebehoren startte direct de vernietiging van de plantages. De stroom voor de kwekerijen werd illegaal afgetapt. Medewerkers van het stroombedrijf ontkoppelden de professioneel ingerichte plantages. De aangehouden verdachten, mannen van 36, 42 en 58 jaar uit Groningen en een 49-jarige vrouw uit Enumatil werden naar het bureau gebracht voor verhoor en onderzoek.

Na binnengekomen informatie startte de politie enkele weken geleden het onderzoek dat leidde tot de ontmanteling van de plantages. Bij het onderzoek en de ontmanteling van de plantages waren dinsdag enkele tientallen politiemedewerkers op de been. De aanhoudingen verliepen zonder incidenten. De milieudienst werd ingeschakeld voor de afvoer van de in beslag genomen planten en toebehoren. Financiële rechercheurs liepen in het onderzoek mee ten behoeve van toepassing van de pluk-ze wetgeving.