Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HOTEL AMSTERDAM - DE ROODE LEEUW TEKENT CONTRACT VOOR AFNAME VAN TIMESPOTS

Amsterdam, september 2004. Vandaag heeft Hotel Amsterdam - de Roode Leeuw een contract getekend met Nika Productions voor de afname van Timespots. Dit handcomputertje biedt een unieke verzameling van mobiele informatie en dienstverlening voor toeristen en zakelijke bezoekers. Timespots is begin dit jaar succesvol getest in de VVV-kantoren en bij diverse hoteliers in de stad.

Betere dienstverlening

Hotel Amsterdam - met uitzicht op de Bijenkorf en de Dam - en het bijbehorende restaurant de Roode Leeuw dateren al uit 1454, destijds al één van de betere herbergen van Amsterdam. René Wildeman is General Manager van Hotel Amsterdam - De Roode Leeuw: "Ik ben enthousiast over dit initiatief; het innovatieve karakter, de toegankelijkheid van het product en de mogelijkheid om mijn gasten op een subtiele manier een betere dienst te verlenen spreekt mij bijzonder aan."

Rogier van der Meer (commercieel manager) en Adriaan Kamp (algemeen directeur) van Nika Productions: "Dit is een mooi en bijzonder moment voor Timespots; wij zijn zeer verheugd met het contract met Hotel Amsterdam - de Roode Leeuw en zien uit om de gasten van het hotel deze bijzondere dienst aan te bieden". Meerdere hoteliers hebben interesse getoond in een samenwerking met Timespots.

Positieve ontwikkeling

Nika Productions verwacht met Timespots de kwaliteit van het bezoek aan de stad door toeristen en zakelijke bezoekers te verbeteren. Timespots wordt dan ook ondersteund door verschillende partijen die belang hebben bij deze positieve ontwikkeling, waaronder het Amsterdam Toerisme en Congres Bureau, Rabobank, Vodafone en de Stad Amsterdam. Deze laatste timmert momenteel hard aan de weg om de stad middels city marketing aanlokkelijk te houden voor zowel business als leisure bezoekers. Zo is vorige week de "I Amsterdam"-campagne van start gegaan; Nika Productions is in gesprek met diverse partners van dit initiatief om de krachten te bundelen.

Het Amsterdamse bedrijf Nika Productions - van oprichters/eigenaren Adriaan Kamp en Nicolaas Pereboom - introduceert in het najaar van 2004 Timespots.

Timespots is een handzame digitale routeplanner die noodzakelijke informatie en diensten over de stad Amsterdam verschaft aan toeristen en zakelijke bezoekers. Timespots is te huur bij de Amsterdamse VVV en aangesloten hotels, zoals Hotel Amsterdam - de Roode Leeuw. Voor adressen kijk op www.timespots.com. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie bellen met Timespots via 020 - 61 27 302.