Siebel


Meta Group noemt Siebel Systems 'leader' in analyse van CRM Application Suites

Toonaangevend onderzoeksbureau concludeert dat Siebel Systems zijn voorsprong op concurrenten heeft vergroot

SAN MATEO, Calif. - 27 september 2004 - Meta Group heeft Siebel Systems gepositioneerd als 'leader' in de '2004 METAspectrum' analyse van aanbieders van CRM-applicatiesuites. De status van 'leader' is de hoogst haalbare kwalificatie die Meta Group toekent. Ten aanzien van Siebel Systems roemt het onderzoeks- en analysebureau met name de visie en strategie, de 'mind share' die het concern bij de doelgroep heeft, de strategie om te investeren in een ecosysteem, de functionele rijkdom van de CRM-applicaties van Siebel Systems en de mate waarin het bedrijf voor de gehele verticale kolom oplossingen aanbiedt.

In deze analyse verstaat Meta Group onder een 'CRM application suite' de operationele en analytische voorzieningen evenals de faciliteiten voor onderlinge samenwerking die bedrijven nodig hebben om de relaties met hun klanten te beheren en te optimaliseren. Meer specifiek definieert Meta Group CRM Application Suites als informatiesystemen die bedrijven in staat stellen om aan klanten gerelateerde gegevens en informatie te beheren, die front-office processen voor verkoop, marketing en serviceverlening automatiseren, die transacties en interacties met klanten optimaliseren, ongeacht het gebruikte communicatiekanaal, en die in staat zijn patronen in het gedrag van klanten op een zodanige manier te analyseren dat directe actie mogelijk is. Meta Group is van mening dat legacy-systemen die aan het einde van hun levensduur zijn gekomen veel organisaties ertoe zullen brengen om te investeren in nieuwe generaties CRM-architecturen. Bovendien verwacht Meta Group dat in 2006 het transformeren van customer relationship management voor een snel in omvang toenemende groep van organisaties van strategisch belang zal zijn. Hierbij zullen zij nadrukkelijk gebruik maken van branchespecifieke producten, 'service oriented' architecturen en integratie-frameworks.

"Bedrijven willen vandaag de dag investeren in complete CRM-oplossingen die een brede reeks van technologieën aanbieden die het mogelijk maken de volledige levenscyclus van een klant te ondersteunen, evenals alle hierbij behorende bedrijfsprocessen", zegt Liz Roche, vice president Technology Research Services van Meta Group. "Meta Group heeft Siebel Systems beoordeeld op basis van vijftig criteria die voor klanten die op zoek zijn naar een CRM-aanbieder relevant en belangrijk zijn. Siebel Systems heeft heel duidelijk aangetoond dat het concern een 'leader' is op al deze aspecten. In feite is er in de CRM-markt dan ook helemaal geen sprake van een strijd om de eerste plaats; de enige onduidelijkheid die we momenteel in de markt zien is de vraag wie zich de nummer twee mag noemen."

"Siebel Systems blijft de lat hoger leggen in de CRM-markt. Dat doen we door innovatieve producten te ontwikkelen waarmee onze klanten in tal van branches en sectoren succes boeken", zegt David Schmaier, executive vice president van Siebel Systems. "Met de veelomvattende evaluatiecriteria die het heeft gehanteerd en die alle belangrijke facetten van CRM Application Suites omvatten - van technologie en focus tot marktaandeel en financiële spankracht - stelt Meta Group zeer hoge eisen aan CRM-leveranciers. Het is voor Siebel Systems dan ook een eer dat wij in dit grondige onderzoek als 'leader' worden gepositioneerd."

Gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan bij meer dan 4.000 klanten en tien jaar productontwikkeling heeft Siebel Systems een ongeëvenaarde domeinkennis op het gebied van CRM opgebouwd. Circa 2,6 miljoen gebruikers werken dagelijks met de oplossingen van Siebel Systems, dit zijn meer gebruikers dan die van alle andere CRM-aanbieders bij elkaar opgeteld. Industrieanalisten geven keer op keer aan dat Siebel Systems in de CRM-markt de toonaangevende aanbieder is. Grote en gerespecteerde ondernemingen hebben besloten te standaardiseren op de CRM-oplossingen van Siebel Systems. Voorbeelden hiervan zijn: 3M Corporation, Abbey National Plc, Airbus, AMP Financial Services, Autodesk, Bank of America, BMC Software Inc, Burlington Northern Santa Fe Corporation, Caterpillar Inc, Center for Medicare and Medicaid Services, DaimlerChrysler AG, Eli Lilly & Company, FleetBoston Financial Corporation, Ford Motor Company, HP, HJ Heinz and Company, Infonet Services Corporation, Ingersoll-Rand Company, Maytag Corporation, MCI, Novartis, Novell, NTT Docomo Inc, Pitney Bowes, Royal Carribbean Cruises Ltd, Royal Mail Group, Sabre Inc, Saab Cars USA, Siemens AG, SmithKline Beecham Corporation, Société General, Staples Inc, Union Pacific Railroad, Viurgin Mobile USA en York.

Kijk voor meer informatie op www.siebel.com/advantage.

Over METAspectrum

METAspectrum-onderzoeken en -analyses bieden ICT-professionals inzicht in zowel de kritische succesfactoren in specifieke markten als de positionering van de diverse leveranciers. METAspectrum biedt een veelomvattende analyse van zowel technologiemarkten als de producten die aanbieders voeren. De evaluaties worden ieder kwartaal, ieder half jaar en ieder jaar geactualiseerd. Kijk voor meer informatie op www.metagroup.com/metaspectrum.

Over Siebel Systems

Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4.000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl.

Meer informatie:

Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000

© 1990-2004 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Naar boven

Siebel in het nieuws

BusinessWeek Siebel Systems wederom geplaatst in haar IT 100, een jaarlijks rapport over de 100 best presterende bedrijven in de high-tech sector. Klik onderstaand voor recent verschenen artikelen over Siebel Systems.

Print

Broadcast

Contact informatie

Analyst Relations:
Tel: +1 (650) 477-4262
Stuur een e-mail

Public Relations:
Tel: +1 (650) 295-5455
Stuur een e-mail

Investor Relations
2207 Bridgepointe Parkway
U.S.A. San Mateo, CA 94404
Tel: +1 (650) 295-5656