Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 september 2004


Onderwerp: vrouw uit brandende woning gered


Drie personeelsleden van een aangrenzend kantoor aan de IJsselkade hoek Kuiperstraat in Zutphen hebben vanmiddag een 57-jarige vrouw uit haar brandende woning gered. De vrouw en één van haar redders (29) die de nodige rook binnen hadden gekregen werden naar het ziekenhuis vervoerd, de vrouw werd opgenomen.


Rond 15.00 uur ontdekten medewerkers van een kantoor aan de IJsselkade, dat er band woedde op de eerste verdieping van een appartementencomplex aan de overzijde van de straat. Zij bedachten zich geen moment en gingen naar het complex. Zij zagen kans om de toegangsdeur te forceren en konden de bewusteloze vrouw naar buiten dragen.


De inmiddels gewaarschuwde brandweer was snel ter plaatse en bluste de binnenbrand.


De vrouw en één van haar hulpverleners werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd in verband met de ingeademde rook. De vrouw werd opgenomen en de man kon na behandeling naar huis.


Uit technisch onderzoek is gebleken, dat kortsluiting door een beschadigde elektriciteits-draad de mogelijke oorzaak van de brand is geweest. De schade in het pand is aanzien-lijk en Salvage heeft voor de verdere schadeafwikkeling gezorgd.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


---- --