Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten van 28 september 2004

B&W-belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

Verplaatsing van markten in december (2004/1822)
In verband met 1e Kerstdag en nieuwjaarsdag komt de zaterdagmarkt op 25 de-cember en 1 januari 2005 te vervallen. Het college heeft besloten deze markten te verplaatsen naar vrijdag 24 december respectievelijk vrijdag 31 december en wel van 09.00 uur tot 15.00 uur. In december verschijnt hierover een bericht op de gemeentepagina in de Molenkruier.

Portefeuille van wethouder Carla Breuer

Afbouw beschermde banen, voormalige ID-regeling (2004/11281) Op 13 mei 2004 heeft de Raad vastgesteld dat er voor de voormalige ID- en WIW-werknemers een afbouwregeling komt. Het B&W-besluit van 31 augustus 2004 zet dit besluit om in concrete maatregelen voor de voormalige ID-regeling. Over de afbouw van de WIW-regeling volgt later een voorstel. De inhoud is:


* De loonkostensubsidie wordt in 2005 stapsgewijs verlaagd: het tweede kwartaal 5% minder, het derde kwartaal 10% minder, het vierde kwartaal 10% minder.

* Vanaf 1 januari 2006 wordt niet langer loonkostensubsidie verstrekt
* Vanaf medio 2004 is de gemeente begonnen metde inzet extra reïntegratie-instrumenten voor de voormalige ID-werknemers. Het doel is dat deze medewerkers een reguliere baan vinden. De gemeente betaalt de kosten van de extra reïntegratie-instrumenten uit het Fonds Werk en Inkomen.
De betrokken werkgevers zullen schriftelijk op de hoogte gesteld van deze afbouwregeling.

College machtigt directeur voor aanvraag subsidie(2004/12820) Het college van burgemeester en wethouders machtigt de directeur van de sector Maatschappelijke Ontwikkeling om subsidie aan te vragen voor het project "Stu-ren op succes". Dit project onderzoekt of de begeleiding van mensen die rechten hebben op basis van de Wet Werk en Bijstand naar werk verbeterd kan worden door een andere werkwijze.

Portefeuille van wethouder Evert van Linge

Vrijstellingsprocedure voor schoonheidssalon aan Tritonburg (2004/10194)
De gemeente heeft een verzoek ontvangen voor een bestemmingswijziging van het van het perceel Tritonburg 1 voor vestiging van een schoonheidsverzorgingsbedrijf. Het betreft hier kleinschalige dienstverlenende bedrijvigheid. Omdat de huidige kantoorbestemming van het pand een schoonheidsverzorging bedrijf niet toelaat is hiervoor een vrijstelling van het bestaande bestemmingsplan nodig. Het college heeft besloten medewerking te verlenen aan de artikel 19 vrijstellingsprocedure.

Medewerking voor realisatie betonmortelcentrale (2004/12481) In juni heeft het college niet ingestemd met een aanvraag voor de vestiging van een betonmortelcentrale langs het Amsterdam-Rijnkanaal in het gebied de Liesbosch. Reden hiervoor was dat ze de randvoorwaarden, die een duurzaam gebruik van de geplande groenzone moeten garanderen, toch nog een keer nader wilde bestuderen en daarover opnieuw wilde overleggen met de aanvrager. Dit heeft inmiddels plaatsgevonden. Het college heeft vastgesteld dat de duurzaamheid voldoende wordt gegarandeerd en heeft daarom besloten in principe toch medewerking te verlenen.

Voortgang vrijstellingsprocedure voor voetbalkooi (2004/12824) De gemeente Nieuwegein heeft een bouwaanvraag ingediend voor het plaatsen van een voetbalkooi op het grasveld
Muiderschans/Uddelerschans. Omdat de ingediende bouwaanvraag strijdig is met het geldende bestemmingsplan, is een vrijstellingsprocedure opgestart. Het bouwplan heeft inmiddels twee weken én vervolgens vier weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen in-spraakreacties respectievelijk zienswijzen ingediend. Het college besluit dan ook om de verklaring van geen bezwaar bij gedeputeerde staten aan te vragen.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

Start met wijkwethouders (2004/11232)
Het college gaat op 1 oktober op van start met wijkwethouders, waarbij de nadruk ligt op kennismaking met de wijk en de wijknetwerken, betrokkenheid tonen, openstaan voor signalen van bewoners. Het college verdeelt de wijken als volgt over de collegeleden:

o Carla Breuer: Doorslag, Jutphaas/Wiikersloot, en Merwestein o Evert van Linge: Galecop, Batau-Zuid en Vreeswiik, o Martin Monrooij: Fokkesteeg en Zuilenstein/Huis de Geer, Blokhoeve

o Corrie van Rooijen: Batau-Noord, (HoogJZandveld en Lekboulevard o Cor de Vos: Centrum.

Toch toestemming om urn op begraafplaats te plaatsen (2004/12479) Een inwoonster van IIsselstein heeft toestemming gevraagd om een urn te mogen plaatsen op begraafplaats Noorderveld. In eerste instantie is dit verzoek mondeling door de gemeente gehonoreerd, maar later op formele gronden afgekeurd door een andere medewerker. Voorstel is om, gezien de eerdere toezegging, de toestemming toch te verlenen. Om de aanvraagster niet nodeloos in onzekerheid te laten verkeren is een brief met deze strekking reeds verzonden. Dit is gebeurd in overleg met de portefeuillehouder.

Dwangsombeschikking voor Tai-Pan Oriental Food b.v.(2004/12487) Het college legt het detailhandelsbedrijf in oosterse eetwaren, Tai-Pan Oriental Food b.v., gevestigd Laagraven 1b te Nieuwegein, twee lasten onder dwangsom op wegens het overtreden van een voorschrift van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer en een voorschrift van de Regeling Lekdichtheidsvoorschriften Koelinstallaties 1997. In strijd met deze voorschriften worden de stookinstallaties jaarlijks niet onderhouden en de koelinstallaties niet jaarlijks gecontroleerd op lekkage van de koudemiddelen. De lasten worden bepaald op ¤ 500,-- en ¤ 200,--, per week tot een maximum van ¤ 5.000,--, en ¤ 2.000,-- Tai-Pan Oriental Food b.v. heeft zes weken de tijd om aan de voorschriften te voldoen. Voldoet het hierna nog niet aan het voorschrift dan moet het per over-treding aan de gemeente ¤ 500,--, en ¤ 200,--betalen.

College stelt jaarverslagen Archief vast (2004/12562) De gemeentesecretaris legt door middel van een jaarverslag verantwoording af voor het door hem gevoerde beleid met betrekking tot het beheer van de gemeentelijke archiefbewaarplaats. Het college heeft de jaarverslagen van 2000, 2001, 2002 en 2003 nu vastgesteld.

College machtigt VNG voor ontwikkeling selectielijst archiefstukken (2004/10526)
Op verzoek van de VNG heeft het college de VNG gemachtigd een voor alle gemeenten uniforme ontwerp-selectielijst te ontwikkelen voor gemeentelijke archiefstukken. Het gaat om alle stukken die zijn opgemaakt of ontvangen na 1 januari 1996.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

Vaststelling bouw- en sloopvergunningen (2004/12816) Het college heeft een lijst met de te verlenen bouw- en sloopvergunningen vastgesteld. Deze lijst verschijnt in principe volgende week woensdag als openbare bekendmaking in de Molenkruier.

Evenementenkalender

Activiteit Datum en Collegelid Locatie tijdstip
Debat zorgprogramma's 28-09 C. Breuer Oudegracht 99 16.00 uur Utrecht Startbijeenkomst 29-09 E. van Linge Het Veerhuis begeleidingscie Lekboulevard 20.00 uur
Masterclass burgemeesters 30-09 Burgemeester Kasteel De Wittenburg 16.00 uur Wassenaar Ontvangst nieuwe 01-10 Burgemeester Brandweer dagdienstploeg brandweer 09.00 uur Nevelgaarde 2 Kennismaking Fr. Lommers, 01-10 Burgemeester Harmonielaan 2 dir. Gildevaart 10.00 uur
Receptie SWN 01-10 Burgemeester volgt 30 jarig jubileum 16.00 uur
Presentatie plannen 05-10 College volgt Stationsgebied Utrecht 14.30 uur
Conferentie integrale 06-10 Burgemeester Gemeentehuis veiligheid 19.30 uur Baarn Convenant winkelwagentjes 11-10 Burgemeester volgt 20.00 uur C. van Rooijen Politiekeurmerk veilig wonen 12-10 College volgt 14.00 uur
Bijeenkomst Utrechtse 14-10 C. Breuer Provincie Utrecht gemeenten inz. knelunten in 12.00 uur
huisartsenzorg
Bedrijfsbezoek Ecolab 21-10 Burgemeester Edisonbaan 9-11 10.00 uur
Ontvangst college Houten 26-10 College Gemeentehuis 11.30 uur kamer A3.04 Hospice Nieuwegein 30-10 College NBC 20.00uur

(*) Het presidium is een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, bestaande uit burgemeester, vijf raadsleden en de raadsgriffier. Het presidium doet een voorstel aan de gemeenteraad en de raadscommissies welke stukken op welke wijze behandeld worden in hun vergadering.

(Deze B&W-Belicht bevat waarschijnlijk niet de samenvattingen van álle openbare besluiten van de laatste collegevergadering. Ook staan in deze B&W-Belicht waar-schijnlijk enkele samenvattingen van besluiten uit éérdere collegevergaderingen. De publicatie van een samenvatting in B&W-Belicht wordt namelijk regelmatig één of twee weken uitgesteld, omdat de gemeente eerst direct betrokkenen wil inlichten over het besluit. Daarmee wordt voorkomen dat direct betrokkenen via de pers worden geïnformeerd over besluiten die hen heel direct aangaan.)

Invoerdatum 30-9-2004