Gemeente Hoogeveen

27 september 2004
Woensdag startbijeenkomst âWerken aan De Wiekenâ
Afgelopen week heeft de stuurgroep Revitalisering bedrijventerrein De Wieken definitief het licht op groen gezet voor de start van het revitaliseringsproject âWerken aan De Wiekenâ. Voor woensdagmiddag zijn alle bedrijven van De Wieken uitgenodigd voor een startbijeenkomst bij de firma Oolbekkink aan de Parmentierstraat 13. De bijeenkomst begint om 17.00 uur.

Klaar voor de toekomst

De voorgenomen revitalisering moet het grootste bedrijventerrein van Hoogeveen klaarstomen voor de toekomst. Gemeente en ondernemers zijn ervan overtuigd dat een grondige opknapbeurt van De Wieken zal leiden tot een modern en duurzaam bedrijvenpark dat een solide basis vormt voor de regionale economie.

De komende twee jaar gaan gemeente en bedrijven daarom samen aan de slag met het maken van een plan voor de revitalisering. Dit moet in het voorjaar van 2006 leiden tot de oprichting van een ontwikkelingsmaatschappij die de uitvoering ter hand gaat nemen. De actieve deelname van de bedrijven is cruciaal voor het slagen van het project.

Relatie met structuurvisie

De revitalisering van De Wieken past binnen de concept-Structuurvisie 2015-2030 voor Hoogeveen. In de structuurvisie krijgt herstructurering van De Wieken voorrang boven de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen. Ook de gemeenteraad heeft een hoge prioriteit gegeven aan de revitalisering van De Wieken.

Alle bedrijven welkom

Voor de startbijeenkomst van woensdag zijn alle ondernemers op De Wieken uitgenodigd. De voorzitter van het Hoogeveens Ondernemers Collectief (HOC) Roel Slomp en burgemeester Willem Urlings zullen kort ingaan op de aanleiding en het doel van het project. Tijdens de bijeenkomst wordt ook de eerste versie van de nieuwe website www.werkenaandewieken.nl gepresenteerd. De website moet tijdens en na het project een belangrijke bron van informatie worden voor alle bedrijven op De Wieken.

Eerste stap: samen aan de slag

Kort na de startbijeenkomst gaat het echte werk beginnen. In oktober volgt een serie werkbijeenkomsten per deelgebied van De Wieken. De projectorganisatie wil hier met alle bedrijven in een bepaald deelgebied gaan inventariseren wat de kansen en de gebreken zijn waarmee we aan de slag moeten. Die inventarisatie legt de basis voor het revitaliseringsplan.

Stuurgroep

Het project staat onder leiding van een stuurgroep. De stuurgroep wordt voorgezeten door burgemeester Urlings. De Hoogeveense Ondernemers Combinatie is vertegenwoordigd door zijn voorzitter R. Slomp en de heer J. Oosterveld. Gemeentesecretaris mw. Witbraad completeert de stuurgroep. Projectleider is Gert Bolkesteijn. De dagelijkse aansturing van het project gebeurt door een projectgroep waarin meerdere ondernemers vertegenwoordigd zijn