Ministerie van Justitie

Europa 2004

Extra veiligheidsmaatregelen rond Kurhaus tijdens JBZ Raad 28 september 2004

Van woensdag 29 september t/m vrijdag 1 oktober 2004 komen de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de 25 lidstaten bijeen in het Kurhaus. In verband hiermee gelden extra veiligheidsmaatregelen.

De horecagelegenheden en winkels onder het Kurhaus kunnen alleen worden bereikt via de aangegeven ingangen (zie bijgevoegde kaart): A, B (Strandweg) en D (Palacestraat). Bij de toegangen is gecontroleerde doorgang.

Van woensdag 29 september t/m vrijdag 1 oktober 2004 zijn de volgende maatregelen van kracht:

* Strandweg en Palacestraat: bestemmingsverkeer kan tot 11.00 uur (volgens de bestaande regeling) het gebied bereiken tot de aangegeven grenzen ter hoogte van Vita Lizee en de Big Bell. Vandaar kan men met rolcontainers de ondernemingen bevoorraden. Voor de horecagelegenheden onder het Kurhaus is een gecontroleerde toegang van kracht. Dit betekent zowel goederen- als identiteitscontrole.

* Gevers Deynootplein: bestemmingsverkeer kan het voertuig op de bestaande laad- en los plaats voor het Gevers Deynootplein zetten en vervolgens met rolcontainers de lading verplaatsen.
* Parkeren: bewoners en bezoekers kunnen gebruik blijven maken van de parkeergarages aan het Gevers Deynootplein. Wel dient men zich bij toegang te kunnen legitimeren en indien nodig mee te werken aan een onderzoek aan bagage, kleding en voertuig.

De openbare Kurhaus parkeergarage onder de Bezaansmast blijft toegankelijk. Ook hier kan de politie vragen om legitimatie.

Aanwijzingen
Als daar aanleiding toe is, kunnen de genoemde maatregelen en afsluitingen op last van de Politie nog wijzigen. De Gemeente Den Haag verzoekt dringend het publiek medewerking te verlenen en de aanwijzingen van de Politie, de Brandweer en de gemeente Den Haag op te volgen.

Plattegrond omgeving Kurhaus