Gemeente Zwolle

Nachtelijke werkzaamheden A28

De werkzaamheden aan de A28 verlopen voorspoedig. Deze week wordt het verkeer op de A28 van de buitenste rijbaan naar de binnenste rijbaan verschoven. Daartoe treffen Rijkswaterstaat en de gemeente Zwolle deze en volgende week diverse (nachtelijke) verkeersmaatregelen.

Week 40
In de nacht van maandag 27 september op dinsdag 28 september treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de hoofdrijbaan links (van Meppel richting Amersfoort). Rond 20.00 uur is de toerit Ommen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Kranenburgweg. Omstreeks 23.00 uur wordt al het verkeer op de A28 vanuit Meppel via de afrit Ommen naar de Kranenburgweg geleid.

Ook gedurende de rest van deze week worden 's nachts werkzaamheden uitgevoerd aan de A28. In de nacht van woensdag 29 september op donderdag 30 september wordt het verkeer op de A28 richting Meppel via het Spoolderplein geleid. Dat houdt in dat het verkeer bij de afrit Zwolle Zuid de A28 verlaat, om deze vervolgens bij de oprit Zwolle Zuid weer te vervolgen.

Week 41
Ook volgende week wordt er in de nachtelijke uren gewerkt aan de A28. In de nacht van maandag 4 oktober op dinsdag 5 oktober wordt het verkeer op de hoofdrijbaan rechts (vanuit Amersfoort naar Meppel) van de zijkant naar de middenberm verschoven. Omstreeks 19.30 uur wordt de toerit Zwolle Noord afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Kranenburgweg. Rond 23.00 uur wordt al het verkeer op de A28 richting Meppel via afrit Zwolle Centrum, via de Zwartewaterallee en de Kranenburgweg naar de toerit Ommen geleid.

Onverwachte omstandigheden zoals het weer kunnen een wijziging in de planning veroorzaken.


---