TNT Post Groep NV

Persbericht

Nederlandse Staat verkoopt belang van circa 16% in TPG N.V.

TPG komt inkoop 20,7 miljoen eigen aandelen overeen met Nederlandse Staat

29 september 2004 - De Nederlandse Staat heeft de voorgenomen verkoop aangekondigd van 57 miljoen gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 0,48 in het aandelenkapitaal van het post-, express en logistieke bedrijf TPG N.V. in een onderhandse plaatsing die vandaag begint. Ter ondersteuning van deze herplaatsing maakt TPG bekend dat het tegelijkertijd overeenstemming heeft bereikt over de inkoop van 20,7 miljoen gewone aandelen TPG van de Staat tegen dezelfde prijs als de Staat ontvangt in de onderhandse plaatsing. TPG is van plan de aldus verkregen aandelen in te trekken. De totale verkoop door de Staat vertegenwoordigt circa 16 procent van het uitstaande aandelenkapitaal, waarmee het aandeel van de Staat zal worden gereduceerd tot ongeveer 19 procent.

De Staat kan bij de plaatsing 8 miljoen aandelen extra verkopen, waardoor de totale verkoop op 18% van het uitstaande aandelenkapitaal uitkomt, en het aandeel van de Staat in TPG tot circa 17% terugloopt.

De inkoop door TPG zal in twee tranches plaatsvinden, een eerste tranche van 7,6 miljoen aandelen op het moment van de herplaatsing door de Staat en een tweede tranche van 13,1 miljoen aandelen zo spoedig mogelijk in januari 2005.

TPG heeft al eerder zijn voornemen aangekondigd in principe een door de Staat geïnitieerde herplaatsing te willen ondersteunen door zelf aandelen in te kopen. Daarmee wordt het boven de markt zwevende pakket aandelen van de Staat verder terug gebracht. Verder zal de inkoop tot een hogere winst per aandeel leiden. Naar aanleiding van de inkoop heeft TPG toegezegd gedurende een periode van 90 dagen na de plaatsing geen gewone aandelen uit zijn aandelenkapitaal op de markt te brengen, behoudens bepaalde uitzonderingsgevallen. Bear Stearns International heeft TPG bij deze transactie geadviseerd.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft circa 160.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

YearIssued:2004 MonthIssued:09

29-9-2004 CET: 02:10