Gemeente Nijmegen

Renovatie May-crête woningen aan de Hatertseweg gestart

De gemeente Nijmegen is deze week gestart met de eerste fase van de renovatie van de May-crête woningen bij de Hatertseweg. De eerste fase bestaat uit het verwijderen van het oude dak met asbestgolfplaten en het aanbrengen van nieuwe daken. De verwachting is dat de werkzaamheden in week 48 worden afgerond. Dit is mede afhankelijk van de weeromstandigheden.

In februari heeft de gemeenteraad besloten de woningen niet te slopen maar in samenspraak met de bewoners te renoveren. De renovatie wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase is nu gestart en bestaat uit het uitvoeren van groot onderhoud. De oude daken worden vervangen en onderzocht wordt hoe de meestal slechte riolering kan worden verbeterd.

De tweede fase betreft de daadwerkelijke renovatie. De bewoners zijn niet verplicht aan deze renovatie mee te werken. Als zij wel kiezen voor renovatie zijn er verschillende mogelijkheden. Deze variëren van eenvoudige aanpassingen tot volledige herindeling van de woning. Hierbij kan dan gekozen worden uit twee modellen. De verwachting is dat deze tweede fase in het voorjaar van 2005 van start kan gaan.