IGEL TECHNOLOGY


IGEL introduceert Clever Clients met Windows CE 5.0

BREMEN, Duitsland en FORT LAUDERDALE, Florida, September 28/PRNewswire/ --


- IGEL heeft zijn Open Source kennis benut om zo meer invloed uit te kunnen oefenen op de Windows CE-productenlijn en komt nu als eerste op de markt met Thin Clients, die gebaseerd zijn op Windows CE 5.0.

IGEL Technology, een leidinggevende leverancier van IT-producten, komt als eerste met dunne technologische apparaten die voorzien zijn van een ingebouwd operating systeem, dat gebaseerd is op Microsoft Windows CE 5.0. De nieuwe clients worden standaard ondersteund door de succesvolle IGEL Remote Manager.

IGEL blijft doorgaan met de ontwikkeling van CE Thin Clients, waarmee de diversiteit aan producten vergroot wordt. De nieuwe generatie Thin Clients, die gebaseerd zijn op Windows CE 5.0, biedt een verbeterd platform voor ontwikkeling, waardoor sneller en beter kan worden voldaan aan de behoeftes van de klant.

De eerste modellen van de op de CE 5.0-gebaseerde producten zullen van 4 t/m 6 oktober tijdens het Citrix iForum in Orlando, Florida aan het publiek getoond worden.

Lagere beheer kosten voor CE-applicaties

Door de gedeeltelijke vrijgeving van de Windows CE source code en de versoepeling van het licentie-beleid kan IGEL zijn technologische en functionele capaciteiten van zijn, op CE-gebaseerde, productielijn uitbreiden. De ondersteuning door de succesvolle Remote Management software met verbeterde functies zorgt voor een langdurige verlaging van kosten die te maken hebben met het systeembeheer. Dit is voornamelijk de online configuratie-optie die gebaseerd is op een centraal SQL database, of de optie om group profiles via een gebruiksvriendelijke management console te ontwikkelen en over te brengen.

Op dezelfde manier, kunnen alle parameters van de nieuwe IGEL Clever Clients die geconfigureerd kunnen worden via de lokale setup ook geconfigureerd worden via de IGEL Remote Manager. Door het gebruik van SSL-versleuteling, maakt de software bovendien het veilige beheer op afstand mogelijk.

Meer Flexibiliteit in Beheer, Betere Beveiliging

De firmware van de nieuwe CE-apparaten bevat de beide basis communicatie- protocollen voor data-uitwisseling met de centrale applicatie-servers: ICA 8.0 voor de Citrix Presentation Server en RDP 5.1 voor de

Microsoft Windows Server. De succesvolle emulatie software, PowerTerm, is bovendien ook nog eens geïntegreerd. Door de toegang tot Legacy host-applicaties die hieruit ontstaat kunnen bestaande host-terminals vervangen worden.

Eerste presentatie tijdens het Citrix iForum

IGEL zal, voor de allereerste keer, de apparaten van de nieuwe CE-generatie aan de hele wereld presenteren tijdens het Citrix iForum, dat plaatsvindt van 4 t/m 6 oktober in Orlando. Hiermee wordt de geschiktheid van de CE 5.0-apparaten voor praktisch gebruik in de Citrix Presentation Server-omgeving benadrukt en worden de ontwikkelingscapaciteiten van IGEL op het gebied van

Thin Client nogmaals onderstreept.

'Onze doelstelling is om de gehele reeks IGEL-producten aan te bieden met Windows CE 5.0 of IGEL Embedded Flash Linux naar keuze en om onze klanten de kwaliteit te bieden, en dat geldt met name ook voor de nieuwe CE-familie, die ze van ons verwachten, met name als het gaat om beheermogelijkheden en service & support,' aldus Dirk Dördelmann, Product Manager bij IGEL Technology, die de reden voor de nieuwe CE 5.0 Clever Clients verklaart.

Ga voor meer informatie over IGEL en diens producten naar: www.igel.de

Over IGEL Technology

IGEL Technology GmbH is een volledige dochteronderneming van C. Melchers GmbH & Co in Bremen, die over de hele wereld opereert. IGEL Technology is in 2001 als een wettelijk onafhankelijke vennootschap ontstaan uit de NETwork COMponents

divisie, die bestaat sinds 1988. Met zijn door Linus en Windows ondersteunde Thin

Clients en vestigingen in Augsburg, Duitsland, en Fort Lauderdale, Florida, USA, behoort IGEL Technology GmbH Bremen, tot één van de meest innovatieve fabrikanten ter wereld. Volgens het IDC-rapport uit 2003 (uitgegeven in 02/2004), staat IGEL wereldwijd op de vijfde plaats van de meest succesvolle fabrikanten van Thin Clients. Igel is een gedeponeerd handelsmerk van Igel Technology GmbH. Alle overige namen, producten en diensten zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

IGEL Technology GmbH onpact AG
Frank Lampe Dr. Ulrich Wössner
Schlachte 39/40 Forstenrieder Allee 194 28195 Bremen 81476 München
Tel: +49-421-1769-350 Tel.: +49-89-759-003-144 Fax:+49-421-1769-302 Fax: +49-89-759-003-10
lampe@igel.de woessner@onpact.de
http://www.igel.de http://www.onpact.de

Source: IGEL Technology GmbH

IGEL Technology GmbH, Frank Lampe, Schlachte 39/40, 28195 Bremen, Tel: +49-421-1769-350, Fax:+49-421-1769-302 lampe@igel.de; onpact AG, Dr. Ulrich Wössner, Forstenrieder Allee 194, 81476 München, Tel.: +49-89-759-003-144, Fax: +49-89-759-003-10, woessner@onpact.de

29 sep 04 08:48