Politie Groningen

Persberichten woensdag 29 september 2004

provincie Groningen 29-09-2004 -

Groningen: vechtpartij
De politie hield dinsdagnacht twee mannen aan voor mishandeling van een 31-jarige man uit Groningen. De mannen hadden onenigheid gehad waarna het slachtoffer klappen en schoppen kreeg. De verdachten, 18 jaar uit Hoogezand en 19 jaar uit Kropswolde, werden naar het bureau gebracht voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: kleine hennepplantage
Na een melding dat er in de Noorderkroonstraat een deur openstond nam de politie dinsdagnacht een kijkje in een woning. In de woning troffen de agenten een kleine hennepplantage aan met 77 planten. De kwekerij zat in een slaapkamer. De stroom werd niet illegaal afgetapt. Bij het ontmantelen meldde een 31-jarige vrouw zich als bewoonster. Zij werd aangehouden voor het afleggen van een verklaring. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Groningen: aanhoudng voor dronkenschap
Een 45-jarige man uit Groningen werd dinsdagavond op de Grote Markt aangehouden voor openbare dronkenschap. De man schreeuwde vanaf het balkon van het stadhuis over de Grote Markt. Hij verzette zich sterk tegen zijn aanhouding en werd met pepperspray bespoten. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdagmorgen op de Diamantlaan in Groningen een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 754 voertuigen de snelheidsmeter, waarvan 35 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde een uur.

Boerakker: alcomobiliste botst tegen boom
Een 23-jarige inwoonster van Grootegast is dinsdagavond aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw was op de Hoofdweg in Boerakker met haar auto tegen een boom gebotst. Tijdens het onderzoek bleek ze onder invloed van alcohol te zijn (1.2 promille). Ze kreeg een rijverbod opgelegd. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Snelheidscontroles
Op de Marneweg bij Lauwersoog werden dinsdagmiddag 98 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 2 te hard. De hoogst genoteerde reed 107 km/u, waar maximaal 80 was toegestaan.

Warffum: auto in het kanaal, inzittenden gewond
Een 40-jarige automobilist uit Westernieland en zijn 39-jarige echtgenote zijn dinsdagavond gewond geraakt toen ze op de Noordpolderweg bij Warffum met hun auto in het Noordpolderkanaal terechtkwamen. De bestuurder raakte in de flauwe bocht naar rechts in een slip, waarna de auto via de berm op de kop in het kanaal raakte. Het tweetal slaagde erin op de onderkant van de auto te klauteren. De brandweer haalde ze daarna naar de kant. Ze zijn onder meer met nekklachten en een hoofdwond voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf uit het kanaal getakeld en afgevoerd.

Veendam: jongeman aangehouden voor vernielingen
Een 18-jarige inwoner van Veendam is dinsdagnacht in het centrum aangehouden voor het plegen van vernielingen. Het ging onder meer om reclameborden van enkele winkels op het museumplein. De politie die getipt werd trof de jongeman na een zoektocht aan. Hij werd aan de hand van het opgegeven signalement aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.