Ingezonden persbericht


GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Fujitsu Services levert Intratuin rijk boeket IT-producten en -diensten

Woerden/Maarssen, 29 september 2004

IT-specialist Fujitsu Services, leverancier van geavanceerde oplossingen voor onder meer de logistieke en retailmarkt, gaat 'het groene warenhuis' Intratuin een uitgebreid pakket hardwareproducten en bijbehorende onderhoudsdiensten leveren. Het contract voor deze opdracht, dat onlangs getekend werd, heeft een looptijd van drie jaar en een herinvesteringswaarde van naar schatting vier miljoen euro.

Franchiseorganisatie Intratuin werd in 1980 opgericht door een aantal eigenaren van tuincentra die uit economische overwegingen hun krachten wilden bundelen. De organisatie floreerde vanaf het begin. Inmiddels is zij, met 54 vestigingen in Nederland en twee in België, marktleider in de tuincentrumsector. Alle vestigingen werken volgens dezelfde formule, waarbij het assortiment is onderverdeeld in vier groepen: buitenleven, binnenleven, waterwereld en dierenwereld. Het hoofdkantoor van Intratuin in Woerden ondersteunt de vestigingen bij hun inkoop-, marketing- en automatiseringsactiviteiten.

Om de automatisering in het hoofdkantoor en de vestigingen in de pas te laten lopen met de groei en bloei van de organisatie, ging Intratuin in 2003 op zoek naar één aanspreekpunt voor de aanschaf en het onderhoud van alle computer- en randapparatuur. Na een zorgvuldige selectieprocedure, waaraan diverse vooraanstaande leveranciers deelnamen, viel de keus op Fujitsu Services.

Ronald Wille, Manager Winkelautomatisering bij Intratuin, over de keuze voor Fujitsu Services: "Gelet op de omvang van de geplande vervangingsinvesteringen speelden bij de selectie behalve goede producten, diensten en prijscondities ook nog enkele andere factoren een rol van betekenis. Zo moest de kandidaat-dienstverlener zowel projectmatige als individuele bestellingen uit onze vestigingen kunnen verwerken (we zijn immers een franchiseorganisatie), volgens de ITIL-richtlijnen werken en ruime kennis van de retailomgeving hebben. Fujitsu Services voldeed van alle kandidaten het meest aan onze eisen en wensen. We hebben dan ook alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking."

De overeenkomst tussen beide partijen houdt in dat Fujitsu Services Intratuin de komende drie jaar alle benodigde nieuwe hardwareproducten gaat leveren, waaronder 300 TeamPoS 2000-systemen van Fujitsu Services zelf en 100 PRIMERGY-servers en 750 SCENIC E werkstations van Fujitsu Siemens Computers ('groene' PC's die nu al voldoen aan de Europese milieurichtlijnen voor 2006!). De apparatuur is bestemd voor zowel het hoofdkantoor als de vestigingen van Intratuin. Fujitsu Services zal de geleverde hardware tevens installeren en onderhouden. Dat laatste geldt ook voor de apparatuur die niet vervangen wordt, waaronder 100 kassasystemen en 400 betaalautomaten. Eind 2005, als Intratuin 25 jaar bestaat, moet de nieuwe, 'toekomstvaste' IT-omgeving beschikbaar zijn.

Ton van den Brink, Business Unit Manager Retail Solutions bij Fujitsu Services, is blij met de opdracht. "Binnen de retailsector zijn wij continu op zoek naar een verbreding van onze dienstverlening. We willen de sector laten zien dat we van vele markten thuis zijn. Intratuin is een van onze retail- en franchiseklanten die we alle hardware leveren, inclusief onderhoudsdiensten. Andere voorzien we tevens van specifieke retailsoftware, zoals het Warehouse Management Systeem MLS, het winkelautomatiseringspakket GlobalSTORE of het anti-kassafraudesysteem LossPREVENTION, en/of services gericht op bijvoorbeeld Infrastructure Outsourcing, (Remote) Systems Management en Helpdesk Management. In feite kunnen we de retailer alle producten en diensten leveren die hij verlangt, in elke gewenste combinatie."
Corporate informatie Intratuin

Intratuin is 'het groene warenhuis'. Bij de franchiseformule die in 1980 werd opgericht zijn inmiddels 54 tuincentra aangesloten. Intratuin kenmerkt zich door een verrassend en gevarieerd aanbod dat gepresenteerd wordt in een sfeervolle omgeving waarin service en persoonlijk advies centraal staan. In totaal werken er bij Intratuin een kleine 4.200 mensen, waarvan 80 bij de centrale ondersteunende organisatie in Woerden. De jaaromzet bedraagt ongeveer EUR 270 mln. Intratuin heeft een marktaandeel in de tuincentrumbranche van meer dan 30% en is daarmee duidelijk marktleider.

Het Intratuin-assortiment is zeer breed van samenstelling en bestaat uit ca. 80.000 verschillende producten. Ongeveer tweederde van de omzet wordt geboekt in het traditionele tuinassortiment (levend groen en tuinwinkel). Sfeerartikelen nemen de laatste jaren echter een steeds groter deel van de omzet voor hun rekening. De verbreding van het Intratuin-aanbod zal de komende jaren naar verwachting doorzetten, waarbij het accent verder zal verschuiven van het traditionele tuinproduct naar sfeer en beleving: Intratuin dus niet alleen als leverancier van tuin- en aanverwante artikelen, maar ook als bron van ideeën, inspiratie en activiteiten.

Meer informatie: www.intratuin.nl

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van 's werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit diverse sectoren en levert specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties te verbeteren, zodat zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Bij Fujitsu Services in Nederland (Maarssen) zijn ruim 730 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 130 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en -infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Cisco, Citrix, Fujitsu Siemens Computers, HP, Microsoft en 3Com.

Meer informatie: http://nl.fujitsu.com

Voor meer informatie/fotomateriaal:

Ronald Wille, Manager Winkelautomatisering Intratuin B.V. Tel: +31 348 439 100 Fax: +31 348 439 199 Email:
mailto:r.wille@intratuin.nl

Chantal Mens, Persvoorlichter Fujitsu Services B.V. Tel: +31 346 598 511 Fax: +31 346 568 613 Email:
mailto:chantal.mens@nl.fujitsu.com

>