Ingezonden persbericht

3Com onthult nieuwe draadloze producten

Persbericht

3COM ONTHULT NIEUWE DRAADLOZE PRODUCTEN VOOR ZAKELIJKE REIZIGERS, KLEINE BEDRIJVEN EN NEVENKANTOREN VAN GROTE BEDRIJVEN

3Com levert nieuwe innovatieve draadloze PC-Cards, draadloze oplossingen voor op reis en snelle draadloze printmogelijkheden

Maarssen, 29 september, 2004 - 3Com heeft zijn aanbod van Wi-Fi gecertificeerde LAN-oplossingen uitgebreid met een snelle draadloze "travel router" voor zakelijke reizigers, nieuwe draadloze high-speed printopties en nieuwe opties voor draadloze verbindingen op kantoor.

De nieuwe producten zijn bedoeld voor kleine bedrijven, kleinere kantoren, zakelijke reizigers en thuiswerkers, en complementeren 3Com's aanbod van 802.11 a/b/g draadloze access points en draadloze kabel/DSL-routers. Mocht een bedrijf groeien dan kunnen ze overstappen op de enterpriseproducten van 3Com.

Bekroonde en eenvoudig te gebruiken draadloze producten van 3Com
De 3Com® OfficeConnect® Wireless 54Mbps 11g Travel Router geeft reizigers de mogelijkheid om een tijdelijk draadloos netwerk in te richten voor maximaal 16 gebruikers, in hotels, conferentiecentra en andere locaties waar een bekabeld netwerk beschikbaar is. De travel router is zeer compact en wordt geleverd in een handig reiskoffertje waardoor hij gemakkelijk in te pakken en te dragen is. De travel router biedt volledige firewall-functionaliteit, geavanceerde (WPA) security en is WiFi-gecertificeerd. Bovendien heeft de router van PC magazine de bekende "Editor's Choice"-award ontvangen.

De OfficeConnect Wireless 54Mbps 11g Print Server vergroot de toegankelijkheid van printers, zodat deze gedeeld kunnen worden door bekabelde en draadloze gebruikers ongeacht waar zij zich bevinden. De print server is gemakkelijk te installeren en verbindt een USB 2.0/1.1 printer draadloos met het netwerk.

Laptopbezitters kunnen de nieuwe OfficeConnect Wireless 108Mbps 11g PC-kaart met XJACK antenne gebruiken, de eerste 11g kaart met inklapbare antenne. Door de antenne in te klappen, raakt deze veel minder snel beschadigd bij vervoer. Bovendien schakelt de kaart automatisch uit om stroom te besparen zodra de antenne ingeklapt wordt.

De OfficeConnect Wireless 54 Mbps 11g Compact USB Adapter is net als een memory stick, eenvoudig mee te nemen en aan te sluiten op de USB-poort van een laptop of desktop-PC. De adapter is een goedkoop alternatief voor mensen die geen PC-kaart willen gebruiken voor draadloos netwerken.

"Het aantal MKB-bedrijven dat gebruik maakt van individuele laptops en nieuwe draadloze technologieën groeit aanzienlijk," zegt Michael Lauricella, markanalist bij AMI-partners, een analistenfirma die gespecialiseerd is in de wereldwijde MKB-markt. "MKB-bedrijven worden steeds mobieler en verlangen zakelijke oplossingen waarmee ze op afstand professioneel en efficiënt kunnen werken."

"3Com blijft enterprise-oplossingen en functionaliteit leveren aan MKB-bedrijven zonder de complexiteit en hoge kosten die normaal geassocieerd worden met deze producten," zegt Neal Kaufman, senior director van small business product management bij 3Com. "De draadloze producten die we vandaag introduceren, laten zien dat 3Com in staat is zijn expertise en competentie naar een hoger niveau te brengen als leverancier van netwerkproducten voor enterprisebedrijven, in combinatie met onze gespecialiseerde kennis en begrip van de MKB-markt."

Prijzen en beschikbaarheid
De OfficeConnect Wireless 54Mbps 11g Travel Router is vanaf eind september verkrijgbaar voor een prijs van 69 Euro. De OfficeConnect Wireless 54Mbps 11g Print Server is direct verkrijgbaar voor 89 Euro. De 3Com OfficeConnect Wireless 108Mbps 11g XJACK PC-kaart is naar verwachting eind september verkrijgbaar voor 59 Euro en de OfficeConnect USB Adapter van 3Com is vanaf eind september verkrijgbaar voor een prijs van 49 Euro.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over 3Com
3Com is leverancier van innovatieve, praktische en hoogwaardige spraak- en datanetwerkproducten, -diensten en -oplossingen voor bedrijven en overheidsorganisaties, ongeacht hun omvang. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl , www.3com.com of de perswebsite www.3com.com/pressbox

3Com en het 3Com logo zijn geregistreerde handelsmerken.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times - Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004
PRSA - Campaign award winner, 2003
Marketing - PR Agency of the year finalist, 2003