Amsterdam Airport Schiphol

Thomsonfly gestart als tiende low cost luchtvaartmaatschappij op Schiphol

Gisteravond is de Engelse low cost luchtvaartmaatschappij Thomsonfly gestart met een dagelijkse vlucht van en naar de luchthaven van Coventry.
Naast deze avondvlucht zal op 3 november ook een ochtendvlucht worden geïntroduceerd. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 737-500 met 131 stoelen.

Thomsonfly is een nieuwe Engelse luchtvaartmaatschappij die afgelopen voorjaar van start is gegaan met vluchten vanaf Coventry naar een groot aantal, vooral Zuideuropese, bestemmingen. De maatschappij is opgericht door de Engelse charterluchtvaartmaatschappij Britannia Airways, een dochter van de pan-Europese touroperator TUI.
Coventry ligt 40 kilometer ten oosten van Birmingham, ideaal gelegen voor een bezoek aan regionale bezienswaardigheden zoals Stratford upon Avon, bekend van Shakespeare en de Royal Shakespeare Company, en steden zoals Bath en Oxford.

Met de komst van Thomsonfly telt Schiphol nu tien low cost airlines. Ook de bestemming Coventry is nieuw in het netwerk van Schiphol.
"Schiphol heeft nu verbindingen met 23 luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, meer dan enige andere luchthaven in Europa", aldus Léon Verhallen, manager passenger airline marketing van Amsterdam Airport Schiphol
"De nieuwe route van en naar Amsterdam zal een populaire route worden", denkt Maria Heckel, Thomsonfly's Marketing Director. "We vliegen komende winter vanaf Coventry met vier toestellen naar dertien steden in Europa".

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl

Schiphol Group
Corporate Communications
Press Office