Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Centrumplan Mook in de startblokken (23 sept. 2004)

Raad besluit over intentie-overeenkomst

Centrumplan Mook in de startblokken

De commissie Grondgebied brengt 29 september 2004 advies uit aan de gemeenteraad over het voornemen van het college van Burgemeester en Wethouders een intentie-overeenkomst aan te gaan met Woonmaatschappij Maasland. Dit is een eerste stap in het haalbaarheidsonderzoek naar het programma van eisen van de Stichting Gemeenschapshuis Mook om te komen tot nieuw centrum in Mook.

De gemeente Mook en Middelaar wil in de kern van Mook een kwalitief hoogwaardig centrum realiseren door wonen, zorg en welzijn, werken, winkelen en recreëren samen te brengen. Als uitgangspunt van de planontwikkeling wordt onderzocht of het programma van eisen van de zg. Pleinvariant, het plan dat is aangedragen door de Stichting Gemeenschapshuis Mook (SGM), haalbaar is. Het centrumplan Mook moet onder meer ruimte bieden voor een bibliotheek, sport- en culturele voorzieningen en eventueel een winkelcentrum. In goed overleg met de SGM is contact gelegd met Woonmaatschappij Maasland te Ravenstein als samenwerkingspartner en beoogd projectontwikkelaar voor het totaal. In de intentie-overeenkomst worden de noodzakelijke werkzaamheden beschreven en is een verdeling gemaakt van de kosten op 50/50 basis. Indien het plan tot uitvoering komt, dan worden deze kosten ten laste van de exploitatie worden gebracht.

Klankbordgroep
De intenties zijn om samen de ontwikkeling van het Mookse centrum ter hand te nemen door een haalbaarheidsstudie op te stellen. Er wordt een projectplan uitgewerkt, een programma van eisen en onderzoek naar subsidiemogelijkheden. Tevens is in de intentie-overeenkomst vastgelegd dat de plannen ontwikkeld zullen worden in overleg met betrokkenen en belanghebbenden. Na afronding van de inventarisatie en formulering van programma van eisen zal een klankbordgroep gevormd worden die bestaat uit omwonenden, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Tijdens een informatiebijeenkomst in oktober a.s. zal deze klankbordgroep samengesteld worden. Om de vaart in er in te houden is de gemeente samen met Maasland al gestart met een inventarisatie van de wensen van alle belanghebbenden. Deze informatie wordt nu op financiële haalbaarheid doorgerekend.

Procedure
De komende periode zal nodig zijn voor de afronding van het haalbaarheidsonderzoek en om tot een definitief ontwerp centrumplan Mook te komen. Afhankelijk van het verloop verwacht de gemeente Mook en Middelaar medio 2005 de planologische procedure op te starten die moet leiden naar de bouwvergunningaanvraag.

Berichttype Persberichten