Gemeente Apeldoorn

Apeldoorns reclamebeleid digitaal beschikbaar

Het Reclame- en Gevelwaardenbeleid van de gemeente Apeldoorn is vanaf deze maand digitaal beschikbaar. Belangrijk voordeel is dat bezoekers van de site voortaan zelf kunnen nagaan of ze voor hun reclame een (bouw)vergunning nodig hebben.

Het enige dat nodig is, is het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen. Als inderdaad een (bouw)vergunning nodig is, kan bovendien worden nagegaan of de gewenste reclame voor een versnelde behandeling in aanmerking komt. Een versnelde behandeling betekent dat de reclame wordt getoetst aan zogenaamde objectieve criteria, zoals de plaats waar de reclame wordt gesitueerd en de maximaal toegestane afmetingen. Wanneer aan deze criteria wordt voldaan, mag u er vanuit gaan dat de benodigde vergunning in de regel op korte termijn wordt verleend. Reclames die niet voor de versnelde behandeling in aanmerking komen worden op de gebruikelijke wijze afgehandeld. Dit betekent onder meer dat hierover advies wordt gevraagd van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (de welstandscommissie).

Naast de test, staat op de site ook allerhande informatie over het reclame- en gevelwaardenbeleid en is informatie te vinden over de manier waarop een vergunning kan worden aangevraagd. Het digitale reclamebeleid is te vinden via www.apeldoorn.nl.

Iedereen die meer informatie wil over het gemeentelijk reclamebeleid en/of de digitale versie van het reclamebeleid, kan contact opnemen met de heer H.R. Visser van de afdeling Bouwtoezicht & Monumenten, telefoon (055) 580 24 19.

Voor het laatst bijgewerkt op: 29-sep-2004 09:02