Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Brucknerstraat 30, dakkapel voorzijde aanbrengen. Diabellistraat 34, woning zijkant uitbreiden. Rembrandtsingel 39, dakkapellen aanbrengen.
Sibeliusweg 190 en 192, dakopbouw bouwen.
Slotplein 96, opslagruimte uitbreiden.
Mariënwaard 19, dakkapel voorzijde aanbrengen.

BOUWVERGUNNING verleend

Verzenddatum 20 september 2004:
Frans Halsstraat 21 en 23, opbouw op garage bouwen. Maasdal 40, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Coen Botrede 58, dakkapellen aanbrengen.

Verzenddatum 22 september 2004:
s-Gravenweg 351, fietsenberging/garage plaatsen.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 23 september 2004:
Fazantstraat 38 1 berk
Nijverheidstraat 295 1 kastanje
Van Maerlantpark 50 1 berk
Drieluik 34 1 blauwe ceder
Sternenhof 1 1 Oostenrijkse den
Louvre 11 1 kriek
Waldhoorn 65 1 berk
Herman Gorterplaats 3-313 (voorzijde) 1 wilg en 2 iepen

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

GOEDKEURING WIJZIGINGSPLAN t ANKER

Het college maakt bekend, dat bij besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 25 augustus 2004 goedkeuring is verleend aan het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 29 juni 2004. Op grond van artikel 17 en 18 van de voorschriften van het bestemmingsplan Capelle West 1997, is met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), de bestemming maatschappelijke doeleinden en/of bijzondere doeleinden (M) gewijzigd in de bestemming Woondoeleinden (W), ten behoeve van de herontwikkeling van t Anker, gelegen aan het Doormanplein en een gedeelte van de Doormanstraat. De herontwikkeling van t Anker heeft betrekking op 2 woongebouwen van in totaal 28 appartementen te realiseren op de huidige locatie van t Anker.

Voormeld besluit van Gedeputeerde Staten ligt met ingang van 30 september 2004 gedurende zes weken op werkdagen van 8:00 tot 19:00 uur ter inzage.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de termijn van terinzagelegging. Binnen de termijn van terinzagelegging is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening schorst de inwerkingtreding van het goedkeuringsbesluit tot op het verzoek is beslist.

De kapvergunningen en het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland betreffende t Anker liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.