Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 29 september 2004

(


Katwijk Verkeersongeval

Op dinsdag 28 september omstreeks 18.15 uur vond er op de Rijnmond een verkeersongeval plaats. Een 20-jarige automobilist uit Katwijk reed over de Rijnmond komende uit de richting vande Binnensluis. Ter hoogte van het Shelltankstation sloeg de bestuurder linksaf. Hij liet hierbij een tegemoetkomende 20-jarige automobilist en plaatsgenoot niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. Een 18-jarige vrouw uit de tegemoetkomende auto werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Leiden - Man op straat beroofd
Een 41-jarige man uit Leiden werd op woensdag 29 september rond 01.30 uur op de Evertsenstraat door twee mannen beroofd van zijn scooter, portemonnee en telefoon. De Leidenaar werd door de twee gestopt en bedreigd met een mes. Op zijn scooter gingen de straatrovers er vandoor. De politie is een onderzoek begonnen.

Leiden - Politie houdt verdachten van openlijke geweldpleging aan
De politie hield op woensdag 29 september rond 04.40 uur in het Centraal Station twee Leidse meisjes van 16-jaar aan als verdachten van openlijke geweldpleging tegen drie vrouwen van 19, 21 en 22-jaar en afkomstig uit Rotterdam, Utrecht en Brummen. De twee verdachten kregen in de trein ruzie met de drie. Op het perron zette de ruzie zich voort waarbij het tweetal insloeg op de drie vrouwen. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een riem. De drie vrouwen liepen lichte verwondingen op. Een beveiligingsmedewerker van het Centraal Station die de vechtpartij zag greep in door de twee meisjes in de kraag te vatten en over te dragen aan de inmiddels gearriveerde politie. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag haar onderzoek voort.


Gouda Oplichting met niet bestaande sponsorloop

De gemeente Gouda en de directie van basisschool 't Palet waarschuwen voor jeugdige sponsorwervers voor een niet bestaande sponsorloop. Bewoners in met name Gouda-Noord, maar ook in Haastrecht, zijn al benaderd door twee jongeren in de basisschoolleeftijd om een loop ten gunste van het aidsfonds te sponsoren. Volgens de jongeren wordt de sponsorloop georganiseerd door basisschool 't Palet. De school wijst erop dat dit onjuist is. De directie van 't Palet werd benaderd door enkele bewoners die argwaan kregen. De gemeente is inmiddels door de school in kennisgesteld.


Lekkerkerk Vrouw overlijdt bij woningbrand

Bij een woningbrand aan de Koninginneweg is in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 september een vrouw om het leven gekomen, de moeder van de eigenaar van de woning. De vrouw, haar zoon en zijn twee kinderen, een jongen van 1 jaar en een meisje van 4 jaar, waren in de woning toen de brand rond 04.00 uur uitbrak. De man heeft eerst zijn zoontje uit het raam in handen van een agent laten vallen. Hierna is hij zelf met zijn dochter uit het raam gesprongen. Hierbij liep hij rugletsel op. Hij is met zijn kinderen naar het EMC in Rotterdam gebracht. De vrouw is door de brandweer de woning uitgehaald. Ambulancepersoneel heeft geprobeerd haar te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.
De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


-------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --