INSIGNIS COMMUNICATIETRAJECTEN

Opbrengst boeken Legermuseum voor Nationaal Revalidatie Fonds

Een jaar geleden zijn binnen de Koninklijke Landmacht nieuwe tenuevoorschriften van kracht geworden. Het Legermuseum heeft van deze voorschriften publicaties uitgebracht, die het afgelopen jaar te koop zijn aangeboden. De opbrengst van deze uitgaven komt geheel ten goede aan het Nationaal Revalidatie Fonds, dat zich inzet voor mensen met een lichamelijke handicap.

Op 29 september vindt de presentatie van de derde publicatie, Vaandels en Standaarden, plaats. Tijdens deze presentatie neemt Ria Bremer, lid van het Comité van Aanbeveling van het Nationaal Revalidatie Fonds, de gelden van de drie uitgaven in ontvangst. Algemeen directeur Gert Groenendijk van het Legermuseum overhandigt Ria Bremer het bedrag van . 10.000.

De nieuwe uitgave vormt het laatste deel in de reeks publicaties .Ceremoniële Tenuen., .Tenuen, onderscheidingstekens en emblemen. en .Vaandels en Standaarden.. Met deze uitgaven beoogt de Koninklijke Landmacht een ruimere bekendheid te geven aan de verschillende militaire en ceremoniële tenuen, onderscheidingstekens, emblemen en vaandels die thans in gebruik zijn.

Met de opbrengst kan het Nationaal Revalidatie Fonds projecten ondersteunen die ervoor zorgen dat gehandicapten gewoon mee kunnen doen.

Het Nationaal Revalidatie Fonds zet zich al sinds 1960 in voor de optimale integratie van alle mensen met een lichamelijke handicap. Of het nu gaat om onderwijs, werken, wonen, vrije tijd of vervoer: het leiden van een zo zelfstandig mogelijk leven staat voorop.

De presentatie vindt plaats op 29 september om 15:00 in het Legermuseum, Korte Geer 1 te Delft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J.S.F. Goosen, voorlichtster Nationaal Revalidatie Fonds, (030) 657 20 22.

29 sep 04 10:00