ERNST AND YOUNG

ERNST & YOUNG: management buy out Domenica

Ernst & Young stoot Domenica af via management buy-out

ROTTERDAM, 29 SEPTEMBER 2004 - Ernst & Young Nederland en het huidige management van Domenica BV hebben overeenstemming bereikt over een management buy-out. Bestuurders Angela Pulles en René Vogel nemen met terugwerkende kracht per 1 juli 2004 alle aandelen over van Ernst & Young in Domenica BV. Het afstoten van Domenica heeft geen invloed op de actuariële advisering door Ernst & Young aan cliënten.

Domenica BV is gespecialiseerd in detachering van actuarieel personeel, interim-management, projectuitvoering en opleidingsactiviteiten. De belangrijkste opdrachtgevers van Domenica zijn verzekeraars, pensioenfondsen en administratiekantoren.

Domenica wordt door deze verzelfstandiging volledig onafhankelijk en kan voortaan zonder beperkingen haar volledige dienstverlening aanbieden aan haar cliënten. Als onderdeel van Ernst & Young was dit bij ondernemingen waarvoor Ernst & Young ook controlerend accountant is, gebonden aan stringente regels. Regels opgelegd door toezichthouders, door Ernst & Young en door de betreffende ondernemingen zelf. Met name de detachering van actuarieel personeel is steeds vaker onderwerp van discussie in het kader van de onafhankelijkheid van de controle. Hierdoor werd Domenica belemmerd in haar verdere groei.

Bij Domenica werken zo'n 75 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Maarssen.

Noot aan de redactie,