Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

http://www.minlnv.nl

MIN LNV: Benoeming

nr 90 29 september 2004

BENOEMING DIRECTEUR BUREAU RISICOBEOORDELING VOEDSEL EN WAREN AUTORITEIT

De minister van LNV heeft Prof dr. E.G. (Evert) Schouten met ingang van 1 januari 2005 benoemd tot directeur Risicobeoordeling van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Hij volgt Prof dr. ir. W. de Wit op, die zich vanaf 1 januari 2005 als sleutelfunctionaris en toekomstig regionaal directeur volledig zal wijden aan de de regio Oost van de VWA. Schouten zal de functie vervullen in combinatie met een deeltijd hoogleraarschap aan de Wageningen Universiteit.

Schouten (56) studeerde geneeskunde en sociale geneeskunde in Utrecht en promoveerde in 1991. Na zijn studie was hij werkzaam als huisarts en sedert 1984 is hij verbonden aan de Wageningen Universiteit. Eerst als universitair docent en later hoofddocent. In 1997 werd hij daarnaast (deeltijd) hoogleraar Epidemiologie van de voeding bij de Katholieke Universiteit Leuven, België. In 1999 volgde bovendien een aanstelling als senior scientist bij het Wageningen Centre for Food Sciences en in 2004 werd Schouten Hoogleraar Epidemiologie en Preventie aan de Wageningen Universiteit.

De Voedsel en Waren Autoriteit verkeert in een reorganisatie en zal uiterlijk met ingang van 1 januari 2006 een agentschap zijn bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De ministeries van VWS en LNV zijn beide opdrachtgever van de VWA. Schouten zal als sleutelfunctionaris bijdragen aan de inrichting van het nieuwe Bureau Risicobeoordeling van de VWA, waarvan hij per 1 januari a.s. tot directeur is benoemd.

29 sep 04 10:46