TIE Holding NV

TIE: CEO DICK RAMAN BENOEMD TOT VOORZITTER WERELDWIJDE STANDAARDAUTORITEIT VOOR EBUSINESS

United Nations/CEFACT slaat nieuwe richting in en wil versneld resultaten leveren

maandag, 27 september, 2004

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratie¬softwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE") maakt hierbij bekend dat haar CEO Dick Raman, is benoemd tot voorzitter van de United Nations autoriteit UN/CEFACT, dat verantwoordelijk is voor het faciliteren van wereldwijde handel via eBusiness. UN/CEFACT is verantwoordelijk voor eBusiness standaards, onder meer voor UN/EDIFACT en ebXML. De benoeming vond plaats tijdens een bijeenkomst van UN/CEFACT in Washington.

Het UN/CEFACT Forum bestaat uit vijf permanente UN-werkgroepen die verschillende aspecten van wereldwijde eBusiness standaardisatie en het vereenvoudigen van internationale handel bestuderen. Honderden deskundigen werken jaar in jaar uit aan het opstellen van pragmatische standaarden om eBusiness te implementeren. Hierdoor hebben ondernemingen en overheden wereldwijd al miljarden dollars kunnen besparen simpelweg door zakelijke transacties efficiënter en goedkoper af te handelen. UN/CEFACT heeft vele toepassingen ontwikkeld en aanbevolen voor het vereenvoudigen van de wereldhandel en bovendien daar de wereldwijde standaarden voor ontwikkeld, die worden bekrachtigd door ISO.

Dick Raman heeft met zijn 15 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van eCommerce-toepassingen een grote internationale bekendheid opgebouwd. Hij was en is al meer dan tien jaar betrokken bij standaardisatieprojecten en heeft vele bijdragen geleverd aan het ontwikkelen van deze standaarden als hoofd van de delegatie van EEMA in UN/CEFACT en als teamleider van de kwaliteitscommissie van de stuurgroep van ebXML. In mei 2001 werd Raman benoemd tot voorzitter van de Europese eBusiness Standaardisatie Raad (CEN/ISSS/eBES) en in maart 2004 werd hij gekozen als voorzitter van eBIF, het Europese Interoparatibiliteits Forum.

Ik ben er trots op dat ik door mijn land ben genomineerd voor deze belangrijke positie, stelt Dick Raman. Ik vind het fantastisch om het Forum te leiden en om binnen UN/CEFACT de processen te versnellen om tot wereldwijde standaarden te komen. Dit is zeker een bekroning op alle inspanningen van TIE op het gebied van B2B-integratie en een verzekering aan onze klanten dat TIE bovenop de laatste ontwikkelingen zit.

Het persbericht van de United Nations staat op: http://www.UNCEFACT.org

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 93 33
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2004. All rights reserved.