Gemeente Zwolle

Evaluatie pilot ondergrondse afvalcontainers binnenstad

De afgelopen jaren zijn op een aantal plaatsen in de binnenstad ondergrondse afvalcontainers geplaatst. De containers zijn hoofdzakelijk bedoeld voor ondernemers, maar ook binnenstadbewoners hebben (bij wijze van proef) de mogelijkheid om hun huishoudelijk afval op deze wijze aan te bieden. Nu is het tijd voor een evaluatie. Deelnemers en potentiële deelnemers van de afvalcontainers krijgen binnenkort een enquête in de bus.

Op het Broerenkerkplein, het plein Achter de Broeren, de Thorbeckegracht, het Maagjesbolwerk en de Kerkstraat staan ondergrondse afvalcontainers. Bedrijven en bewoners kunnen zich aanmelden om van deze containers gebruik te maken. Ze ontvangen dan een pasje, waarmee ze hun afval in de ondergrondse container kunnen deponeren.

Enquête
De gemeente Zwolle hoort graag de bevindingen van de deelnemers over het gebruik van de ondergrondse afvalcontainers. Daarom is de omwonenden van het Broerenkerkplein eind mei 2004 naar hun eerste bevindingen gevraagd. Het is nu tijd om voor alle locaties tussentijds de balans op te maken. Enquêtes kunnen tot 15 oktober worden ingevuld. De resultaten van de enquête staan vanaf begin januari 2005 op www.meldpuntonderzoekzwolle.nl.

Containervrij
Per 1 januari 2006 moeten alle (rol)containers uit de openbare ruimte van de binnenstad zijn verdwenen. Dit omdat er veel klachten zijn over (mini)containers die her en der in de binnenstad op de weg staan. In de zomer is er veel overlast van stank uit de containers en afval op straat trekt ongedierte aan. Bovendien wordt de aanblik van containers op de openbare weg door veel mensen als lelijk ervaren.

Meer info?
Voor meer informatie over dit pilot-project en de enquête kunt u contact opnemen met de servicelijn van de eenheid Wijkzaken, telefoon 498 33 00. Hier kunt u zich ook aanmelden om gebruik te maken van de ondergrondse containers.


---