Gemeente Zwolle

Wijziging aanbieding GFT-afval hoogbouw

Vanaf 1 oktober 2004 wordt in grote delen van de binnenstad en bij hoogbouwwoningen het groente-, fruit- en tuinafval niet langer gescheiden ingezameld. Afvalinzamelaar ROVA verwijdert binnenkort de GFT-container bij uw woning. Het GFT-afval kan met het overige huishoudelijk afval aangeboden worden.

Het besluit van de gemeenteraad om te stoppen met de gescheiden afvalinzameling bij woningen zonder tuin heeft een paar redenen. Ten eerste produceren huishoudens zonder tuin erg weinig GFT-afval. Bij woningen met een tuin bestaat het GFT-afval namelijk voor het grootste gedeelte uit tuinafval. Bovendien hebben de meeste mensen die in hoogbouw wonen weinig ruimte in huis om hun afval te scheiden. Het gevolg is dat relatief weinig mensen ook daadwerkelijk hun GFT-afval gescheiden houden. Tot slot is het GFT-afval dat gescheiden wordt aangeboden vaak van erg slechte kwaliteit. Het teveel aan (rest)afval dat niet kan worden gecomposteerd tussen het GFT-afval, zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid (ongeveer een vuilniswagen vol) moet worden verbrand. Dit brengt aanzienlijke kosten met zich mee.

Vragen?
Voor vragen over deze wijziging in de afvalinzameling kunt u contact opnemen met de servicelijn van de eenheid Wijkzaken, telefoon 498 33 00.


---