WIS

WWB Implementatie Steunpunt (WIS)

Het WWB Implementatiesteunpunt is opgezet om gemeenten te ondersteunen bij de implementatie van de WWB. Het steunpunt van SZW loopt tot eind 2004. Het WIS werkt nauw samen met Divosa en de VNG.

In de tweede heeft van 2004 wil WIS een verdiepingsslag maken. Dat betekent focus op de noodzakelijke cultuuromslag en verdere ontwikkeling van visie bij en door gemeenten.
Er worden onderzoeken en analyses gedaan waarvan de resultaten interessant zijn voor gemeenten. Bijvoorbeeld een analyse van de verschillende vormen van gesubsidieerde arbeid en een onderzoek naar de mogelijkheden voor shared services voor sociale diensten.

Regionale WWB-teams

In samenwerking met Divosa zijn vier regionale WWB-teams opgezet (Noord, Oost, Zuid en West). Deze teams ondersteunen gemeenten in de regio op het gebied van informatieoverdracht, het uitwisselen van ideeën (kenniskringen), het signaleren van knelpunten en het zoeken naar oplossingen. Een WWB-team bestaat uit mensen van Divosa, gemeenten en het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid (SZW).

WIM

De WWB Implementatiemeter (WIM) is opgezet om een beeld te krijgen van de landelijke voortgang van de implementatie van de WWB. Deze zomer is de derde meting gedaan. In het najaar zal de WIM nog twee keer uitgevoerd worden.

Om de WIM in te kunnen vullen heeft u een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Gemeenten hebben een brief ontvangen met deze informatie. U kunt ook een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen door een e-mail te sturen naar WIM@minszw.nl of te bellen met de WIM-helpdesk (070) 304 47 11. Het is ook mogelijk om de WIM op papier in te vullen. Voor problemen kunt u terecht bij hetzelfde telefoonnummer en e-mailadres.

En verder:


* Alle handreikingen op een rij

* Voorbeelden van verordeningen

* WWB Nieuwsbrieven

* Ondersteuning bij communicatie met cliënten


---

Laden pagina : 156 milliseconden