Ingezonden persbericht

Cordys en Pragma tekenen strategische samenwerkingsovereenkomst

Putten, 29 september 2004 - Cordys, wereldwijd leverancier van collaborative business solutions, gaat een strategische samenwerking aan met Pragma. Pragma is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika en ontwikkelt Asset Performance Management-software en -methodieken voor internationale markten. Pragma gebruikt de Cordys-architectuur voor de ontwikkeling van nieuwe, op webservices gebaseerde oplossingen. De samenwerking tussen Cordys en Pragma biedt bedrijven extra mogelijkheden in Asset Performance Management.

De oplossingen van Pragma zijn gebaseerd op het verbeteren van de prestaties van bedrijfsmiddelen tegen optimale kosten gedurende de gehele levenscyclus. Daar vullen Cordys en Pragma elkaar aan: Cordys biedt bedrijven software- en webgebaseerde oplossingen om hun operationele efficiency en reactievermogen te verbeteren, om op die manier sneller en effectiever te kunnen reageren op veranderingen.

Pragma bestaat 14 jaar en heeft klanten binnen uiteenlopende sectoren zoals productie, consumentengoederen en verpakking. Adriaan Scheeres, CEO van Pragma: "We hebben al veel bedrijven geholpen bij het verbeteren van de prestaties van hun bedrijfsmiddelen. Daarbij richten we ons op het verhogen van de up-time van machines, productieverhoging en het verbeteren van de kwaliteit van eindproducten."

Henk de Ruiter, Executive Vice-President van Cordys, zegt: "Er is sprake van grote synergie binnen deze samenwerking, bijvoorbeeld op het vlak van Kanban-beheer en kwaliteitsmanagement." Scheeres vult aan: "Samen kunnen we de prestaties van complete productielocaties een krachtige impuls bieden. Dat betekent effectieve inzet van bedrijfsmiddelen en een positief effect voor de complete supply chain waar de locatie deel van uit maakt."

###

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf met zijn hoofdkantoor in Nederland. De internetgerelateerde technologie van Cordys verbetert de samenwerking tussen mensen, systemen en organisaties. Dat maakt het voor bedrijven makkelijker en goedkoper om in te spelen op de behoeften van hun klanten. De kracht van de oplossingen is dat bedrijven daarvoor hun bestaande systemen niet hoeven te vervangen en dus langer kunnen profiteren van de investeringen die ze gedaan hebben. Cordys maakt bestaande systemen toekomstbestendig tegen een acceptabel prijsniveau en in het tempo van de klant zelf. Cordys telt ruim 550 medewerkers en naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, heeft het bedrijf kantoren in andere landen van Europa en in China, India en de Verenigde Staten.

Pragma
Pragma (www.pragma.co.za) verbetert de prestaties van fysieke bedrijfsmiddelen op basis van best practices voor effectief asset management. Het bedrijf is in de 14 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een vooraanstaande partij in de markt voor asset management.