Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 40 2004

Gemeentelijke informatie

Rijksweg rijksweg

RECONSTRUCTIE RIJKSWEG
Start laatste fase eerder dan gepland !

Deze week starten de werkzaamheden in de derde en laatste fase van de reconstructie van de Rijksweg in de bebouwde kom van Mook. Het betreft het deel van de Veldweg tot het spoorviaduct. Dit is zeker twee weken eerder dan aanvankelijk de bedoeling was. De totale tijdsduur van het werk wordt hierdoor verkort en komt er eerder een eind aan de overlast in welke vorm dan ook.

De uitvoering van fase 2b, het deel van Neukirchenstraat tot Veldweg, is volop in uitvoering en duurt tot medio oktober. De uitvoering van fase 3, van Veldweg tot spoorviaduct, begin deze week en duurt tot ongeveer eind oktober of begin november.

Verkeersmaatregelen fase 3
Het wegvak Veldweg tot Maasdijk wordt afgesloten voor doorgaand personenverkeer. Het bestemmingsvrachtverkeer (bedrijventerrein Korendal en Mook) en de lijnbus van Hermes kan de Rijksweg blijven gebruiken. Aangezien de doorgang is versmald, wordt er gebruik gemaakt van een verkeersregelinstallatie. Bedrijven aan de Rijksweg, de Maasdijk en Maasstaete blijven vanaf het spoorviaduct bereikbaar. Zodra fase 2b is afgerond, is Maastaete vanuit het zuiden eveneens via de gebruikelijk toegang bereikbaar.

Nieuwe omleidingen
Verkeer met bestemming Molenhoek en de wijk Maasstaete wordt via de rotonde, Groesbeekseweg en Bovensteweg omgeleid. Dit wordt met borden aangegeven. Vervolgens wordt het personenverkeer (niet langer dan 6 meter) via de spoorovergang en Lindelaan te Molenhoek geleid. Vrachtverkeer en bussen worden via de Veldweg en Rijksweg (verkeerslichten) omgeleid. Personenverkeer (niet langer dan 6 meter) op de Rijksweg vanuit Molenhoek met bestemming Mook en Plasmolen wordt via de Lindenlaan, Bovensteweg en Groesbeekseweg omgeleid. Het vrachtverkeer met een lokale bestemming en bussen worden via de Rijksweg (verkeerslichten) en Veldweg omgeleid. Het doorgaande vrachtverkeer volgt via de snelwegen de omleidingsroute.

Buslijndienst 83 (Hermes)
Voorlopig blijft de tijdelijk ingestelde bushalte aan de Veldweg, ter hoogte van de Leenherenstraat van kracht.

Meer Informatie over de reconstructie van de Rijksweg vindt op de webpagina van de gemeente www.mookenmiddelaar.nl.

De Spreekbuis

Burgemeester Ellen Hanselaar

Een weekendje kunst & cultuur

In het weekeinde van 2 en 3 oktober a.s. kunnen liefhebbers van kunst en cultuur in de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep en Bergen hun hart ophalen. U hebt er de afgelopen tijd vast al over gelezen in dit blad. Graag wil ik hier nog eens uw aandacht op vestigen, want het programma is zeker de moeite waard, voor jong en oud!

Op beide dagen kan worden deelgenomen aan workshops bij kunstenaars aan huis of op locatie in Mook, Plasmolen en Milsbeek. U kunt ook ateliers en een galerie bezoeken in Mook en Heijen. En in de gemeente Bergen houden alle kunstenaars die zijn aangesloten bij het IFMA-collectief op zondag Open Huis. Op die dag is tevens ons gemeentehuis open voor bezoekers van de tentoonstelling van Peter Job en Huub Gommans. En in Villa Bergzicht in Molenhoek zijn op zaterdag en zondag veel werken van de Plasmolense schilderskolonie te zien (er is dan ook kunst te koop).

Er is verder de mogelijkheid een wandel- of fietstocht te maken aan de hand van routebeschrijvingen die bij de VVV verkrijgbaar zijn. De routes voeren u langs de mooiste plekjes, waar kunstenaars hebben geleefd en gewerkt. Of u kunt zelf een beeldenroute uitzetten met behulp van de mooie brochure Kunst en Cultuur in de Maasduinen (als u die brochure niet meer heeft kunt u gratis een nieuw exemplaar afhalen bij de VVV).

En last but not least: u kunt op beide dagen op excursie op het landgoed Sint Jansberg met onze wethouder, baron Frans van Verschuer, die hier geboren en getogen is.

Uitvoerige informatie over het programma kunt u vinden in een fraaie folder, verkrijgbaar bij de VVV en bij onze balie, of op de website: home.planet.nl/~StichtingVan Mourik.

Ik kies voor een fietstocht vanaf Villa Bergzicht. Wat gaat u doen? We komen elkaar vast wel ergens tegen het komend weekend. Tot ziens!

Omvorming plantsoen Overkwartierstraat

De Overkwartierstraat is een ruim opgezette straat aangelegd in de jaren zestig. Net als nu werd groen in die tijd als erg belangrijk beschouwd. Ook dient dit groen als een belangrijke hoofdstructuur in Mook. Inmiddels is het plantsoen veertig jaar oud en dient vervangen te worden. Het najaar is daarvoor een ideale tijd

Omdat het plantsoen versleten is en er erg veel onkruiden en inheemse beplanting in groeien, is het noodzakelijk dit te ruimen. De bomen worden ook meteen onder handen genomen. Deze worden gesnoeid en er vindt een boomcontrole plaats. Dit laatste zal uitwijzen welke bomen blijven staan en welke bomen gerooid moeten worden. Het rooien van bomen gebeurt alleen wanneer een boom ernstig beschadigd is of wanneer deze in een slechte conditie verkeert (ziekte of slechte groei).

Onder de bomen is geen mogelijkheid meer om lage beplanting terug te zetten. De bomen hebben namelijk in de loop der jaren een zeer dicht wortelpakket ontwikkeld waardoor nieuwe planten geen kans krijgen om te wortelen, laat staan vocht op te nemen.
Er is daarom gekozen om onder de bomen een gazon aan te leggen. Dit dient een speciaal grasmengsel te worden dat bestand is tegen druppen, droogte en schaduw.

Een andere reden waarom voor een gazon is gekozen is om meer openheid in de straat te krijgen. Door de dichte beplanting is er nu te weinig openheid in de straat waardoor het oorspronkelijke ontwerp (brede straten) onvoldoende tot zijn recht komt. Met een gazon onder de grote bomen is het gevoel van openheid beter te herkennen.

Voor nadere informatie kan er tijdens kantooruren gebeld worden naar Martien van Raaij (tel 024-6969157)

HEBT U KLEIN CHEMISCH AFVAL? ..... GEEF HET AAN DE CHEMOKAR! De chemokar komt in de gemeente Mook en Middelaar weer het klein chemisch afval (kca) bij u huis aan huis ophalen.

In Molenhoek op maandag 11 en dinsdag 12 oktober; In Mook op woensdag 13 oktober en
In Middelaar en Plasmolen op donderdag 14 oktober.

Maandelijkse test van de sirene
De sirene gaat: een waarschuwing. Er is iets aan de hand! Wat? Het kan van alles zijn. Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij een brand, een zwaar ongeval, een dreigende overstroming... In elk geval heeft die sirene u iets te vertellen. Ga daarom naar binnen en zet radio of tv op de lokale zender en wacht verdere instructies af.

Elke eerste maandag van de maand worden de sirenes in Nederland getest. De volgende keer is dat a.s. maandag 4 oktober om 12.00 uur. Die test is nodig om na te gaan of de apparatuur nog allemaal goed werkt.

Uitslag Anjerloterij 2004

De uitslag van de Anjerloterij 2004 is bekend. De trekkingslijst bevat één winnend lotnummer in de gemeente Mook en Middelaar, nl. 077823. Op www.cultuurfonds.nl/limburg kunt u de trekking nalezen. Tevens ligt de lijst aan de publieksbalie van het gemeentehuis ter inzage.

De prijswinnende loten kunnen aangemeld worden bij de contactpersonen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg in de gemeente, tel 024-6969115 ofwel bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg te bereiken onder nummer 043-3897004

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 14 en 21 september j.l. vergaderd. Onder andere is besloten
...de wettelijke milieumaatregel m.b.t. riolering in Middelaar uiterlijk voorjaar 2005 te realiseren.

...provincie om uitstel te verzoeken inzake het afrekenen van de provinciale subsidie voor het project Centrumplan Molenhoek.

...stedebouwkundige randvoorwaarden vast te stellen betreffende de ontwikkeling van de locatie Rijksweg-Middelweg te Molenhoek.

...een intentie-overeenkomst aan te gaan met Woonmaatschappij Maasland over de centrumontwikkeling Mook en deze ter beoordeling aan de gemeenteraad voor te leggen.

...de wenselijkheid en noodzaak te bepalen voor een skatevoorziening.

VERGADERINGEN
Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 28 september 2004, 19.30 uur

- Begroting 2005 Gemeenschappelijke Regeling hulpverlening en veiligheid GLDZ

- Wet (Basisvoorziening) Kinderopvang

- Kadernota WWB

- 2e Evaluatie dualisme

Commissie Grondgebied
Woensdag 29 september 2004, 19.30 uur

- Initiatiefvoorstel milieustation

- Voortgangsrapportage centrumplanontwikkeling Mook
- Intentie-overeenkomst met Woonmaatschappij Maasland m.b.t. centrumplanontwikkeling Mook

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 30 september 2004, 19.30 uur

- Toelichting op de oordeelsvorming provincie t.a.v. de begroting en de financiële positie van de gemeente

- Aanbieding begroting 2005-2008

- Discussie ontwikkeling rekenkamer(-commissie)

Openbare bekendmakingen

BOUWEN
Verleende sloopvergunningen
Bouwadres Omschrijving Verzonden

Middelaar:
Elzenstraat 6 sloop
achterbouw 24 september 2004

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:
Franciscanessenstraat 5 uitbreiden woonhuis Franciscanessenstraat 9 veranderen woonhuis Middelweg 75 dakkapel

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

KAPPEN
Aanvraag kapvergunning

Perceel
Omschrijving
Plasmolen
Muldershofweg 25 4 sparren Maasdijk 1 2 sparren 1 esdoorn

Inzage: van 28 september 2004 t/m 12 oktober 2004 Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.
Nadere informatie: Afd. Grondgebied, bureau Openbare Werken, tel. 024-6969157.

Wet Ruimtelijke Ordening
Vrijstelling
Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


-het uitbreiden van het woonhuis op het perceel Stationsstraat 6 te Molenhoek.

Inzageperiode: 29 september 2004 tot en met 26 oktober 2004. Reactiemogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzage periode.
Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969149

WET MILIEUBEHEER

Kennisgeving ingevolge Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de navolgende kennisgeving ex artikel 10.52 van de Wet milieubeheer is ingekomen:

Kennisgeving op grond van het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval
ingediend door NedCoat Mook B.V., Bovensteweg 56 te Mook voor het breken van bouw- en sloopafval op voornoemde locatie. De werkzaamheden zullen gedurende de dagperiode (vanaf 7.30 uur) plaatsvinden in de periode van 4 t/m 8 oktober 2004.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969152

Intergemeentelijk Rampbestrijdingsplan Waterwegen Oevergemeenten Gelderland-Zuid
De burgemeester is voornemens het Intergemeentelijk Rampbestrijdingsplan Waterwegen (oevergemeenten Gelderland-Zuid) vast te stellen, dat ook op de gemeente Mook en Middelaar van toepassing is.

Op grond van artikel 3:11 Awb ligt het bestuursorgaan het ontwerp van het te nemen besluit gedurende vier weken ter inzage.

Inzage: van 28 september 2004 t/m 12 oktober 2004 Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.
Nadere informatie: Stafbureau AJZ, tel. 024-6969106.

Berichttype Ter sprake