Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Emmen 29-09-2004

Alcomobilisten aangehouden
BENNEVELD Dinsdagavond werd op de Doolhofweg een 50-jarige bestuurder uit Schoonoord aangehouden, omdat de man met teveel drank op achter het stuur zat. De man blies aan het bureau bijna 1.3 promille. Na verhoor kon de man naar huis met een snelrecht proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

MEPPEL Bij een controle op de Reestlaan werd dinsdagavond een 58-jarige bestuurder uit Rouveen aangehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben en de blaastest gaf een promillage van 1.2. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en na verhoor kreeg hij een rijverbod van 5 uur.

SCHOONOORD Bij een controle op de Brugstraat bleek een 38-jarige bestuurder uit De Kiel teveel drank op te hebben. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 0.65 promille. De man is na verhoor met een snelrecht proces-verbaal heengezonden.

Bekeuring bij controles
ASSEN Bij een controle op de Balkenweg kreeg een 50-jarige man uit Hooghalen 3 bekeuringen. Het bleek namelijk dat de APK van zijn auto verlopen was sinds juli 2000. Verder was er geen deugdelijk losbreekreminrichting op de aanhangwagen aanwezig en ook de verlichting van de aanhanger was niet in orde.

DE KIEL / NOORD SLEEN Bij een snelheidscontrole met de lasergun op de Rolderstraat en de Zweeloerstraat zijn dinsdag 16 bekeuringen gemaakt voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km op de plaats van 50 km gereden mocht worden. De controle werd hier gehouden omdat dit straten zijn waar veel schoolgaande jeugd gebruik van maakt.

Diefstal auto met geweld
HOOGEVEEN Dinsdagavond is aan de Alteveerstraat een auto gestolen. De aspirant koper maakte een proefrit, waarbij de 71-jarige eigenaar ook in de auto zat. Via diverse straten kwamen ze op de Alteveerstraat. Hier stopt de aspirant koper, duwt de eigenaar uit de auto, om er dan met de auto vandoor te gaan. De eigenaar heeft door de val op straat enkele verwondingen aan zijn knieën overgehouden. Onderzoek wordt ingesteld naar de vermoedelijk dader, zijnde een inwoner van Eelde.

Inbraak in woning
ECHTEN Dinsdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Fluitenbergseweg. Gestolen werden enkele sieraden en een paar bank- en winkelpasjes. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam. Totale schade is niet bekend.

Inbraak in winkel
SMILDE In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een supermarkt aan de Veenhoopsweg. De daders waren in het pand gekomen door een opening in het dak. Vandaag zal geïnventariseerd moeten worden wat er gestolen is. Door het gat in het dak is er veel water in het pand terechtgekomen en is er waterschade ontstaan. Het onderzoek wordt vandaag voort gezet.

Verdachte inbraak sportkantine aangehouden
EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een sportkantine aan de Meerdijk. De dader was binnen gekomen door het forceren van een raam. Bij een direct ingesteld onderzoek in de omgeving, werd een 19-jarige jongen uit Emmen aangetroffen. Aan de hand van aangetroffen sporen kon de jongen worden aangemerkt als verdachte van de inbraak. Hij is aangehouden en ingesloten. Het onderzoek duurt voort.

Man na bedreiging aangehouden
BEILEN Dinsdagavond is aan de Grote Drift een 63-jarige man uit die straat aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou zijn 54-jarige buurvrouw en diens 27-jarige zoon met de dood bedreigd hebben. De man is ingesloten en vandaag zal het onderzoek verder gaan.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.