Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht 29-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen.

Bromfietser onder invloed

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 september werd een bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 03.10 uur zagen politiemensen een bromfietser zonder helm over de Baambrugse Zuwe rijden. Hij kreeg een stopteken, maar weigerde te stoppen. Daarop werd de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Vinkeveen, klemgereden.

Uit de blaastest bleek dat hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Vinkevener 545 ug/l, bijna 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Bejaarde vrouw beroofd

MAARSSEN Op dinsdag 28 september werd een bejaarde vrouw door twee jongens van haar tas beroofd.

Rond 17.00 uur liep een 82-jarige vrouw uit Maarssen over de Nicolaas Maesstraat

in de richting van de Thorbeckelaan. Plotseling werd haar tas uit haar handen gerukt. Toen zij zich omdraaide, zag zij twee jongemannen wegfietsen en één van hen had haar tas in zijn handen. Zij fietsten weg in de richting van de Rembrandtsingel. Het slachtoffer rende roepend achter hen aan, maar moest door ademnood haar achtervolging staken. In de tas bevond zich de portemonnee van het slachtoffer met daarin een klein geldbedrag.

Signalementen:


1) Blanke jongeman van 16 20 jaar, 1.60 1.70 meter, normaal postuur en donker kort haar. Hij droeg een zwart jack, donkere broek en had een bril op met geel getinte glazen.


2) Blanke man van 18 22 jaar, 1.70 1.80 meter, normaal postuur en donker kort haar. Hij droeg donkere kleding.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Inbreker blijkt bezoeker afscheidsconcert André Hazes

ABCOUDE In de vroege ochtend van dinsdag 28 september bleek een inbreker geen inbreker te zijn.

Rond 06.30 uur kreeg de politie de melding dat op het Bovenkamp een inbreker lag. Hij zou van het dak zijn gevallen en zou van alles en nog wat gebroken hebben.

Ter plaatse troffen politiemensen en personeel van de GG & GD een gewond man aan. Hij zat in een boxershort en een t-shirt en was bijna onderkoeld. Toen hij een beetje was bijgekomen, vertelde hij dat hij naar het afscheidsconcert van André Hazes was geweest. Daar had hij het één en ander genuttigd en was nadien langs het spoor teruggelopen. Op de Bovenkamp was hij van het spoortalud gevallen en was 2 3 meter lager in een sloot terechtgekomen. Bij controle van zijn verhaal, bleek dit te kloppen.

Uit onderzoek door de GG & GD-broeders bleek dat de man in ieder geval zijn arm had gebroken. Hij is per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.