Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 29-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom.

Fietser gewond

HOUTEN Op dinsdag 28 september raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 22.00 uur reed een 37-jarige fietser uit Houten over het fietspad van De Tuin. Daar verleende een 61-jarige automobilist uit Maurik geen vrije doorgang aan de fietser, waardoor een aanrijding ontstond. De fietser is met onder andere polsletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Verkeerscontrole

HOUTEN De politie heeft op dinsdag 28 september van 16.30 uur tot 17.45 uur een verkeerscontrole gehouden op De Molen. Tien automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen en één voor het niet handenvrij bellen.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 28 september tussen 13.00 uur en 14.30 op meerdere plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Op de Beneluxweg reden drie automobilisten te hard, met een maximum van 71 km/u. Op de Kerspellaan werd één automobilst bekeurd omdat hij 67 km/u reed en op de Achtersloot werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Hier reed de bestuurder met de meeste haast 80 km/u.

Man zakt door dak

NIEUWEGEIN Op dinsdag 28 september raakte een man gewond bij een val.

Rond 08.55 uur was een 34-jarige man uit Kleve (Dld) op de Ravenswade bezig met sloopwerkzaamheden aan een koelcel. Toen hij op het dak van de koelcel liep, zakte hij door een isolatieplaat van ongeveer 10 bij
2 meter. Hij viel naar beneden en kreeg vervolgens de isolatieplaat op zich. De politie en GG & GD gingen ter plaatse en ook de komst van een traumahelikopter werd verzocht. Het slachtoffer werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De traumahelikopter werd afbesteld.

Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar het ongeval ingesteld. Bij later contact met het ziekenhuis bleek dat de man meerder fracturen had opgelopen en in het ziekenhuis was opgenomen.

Vechtpartij met inbreker

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van dinsdag 28 september kreeg een bewoner het aan de stok met een inbreker.

Rond 05.00 uur betrapte een 45-jarige bewoner van een woning aan de Handelskade een inbreker. De verdachte probeerde te ontsnappen via de tuin, maar de bewoner wist hem beet te pakken. Er ontstond een worsteling in de tuin, waarna de inbreker het huis invluchtte. Daar lukte het hem niet de voordeur te openen, waarna er opnieuw een worsteling met de bewoner volgde. De vrouw van de bewoner opende daarop de voordeur, waarna de verdachte de woning uitvluchtte. De bewoner liep bij de worstelingen enkele schaafwondjes op. Het gezin was erg geschrokken door het voorval en wordt in contact gebracht met Bureau Slachtofferhulp.

De verdachte was een licht getinte man van 30 40 jaar, 1.65 1.70 meter, mager postuur, kort donker krullend haar en een donkere snor. Hij droeg een cremekleurige trui, een lichtkleurige broek van dunne stof en donkere schoenen. De verdachte vluchtte te voet weg via de Wilhelminabrug in de richting van de Irenestraat.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.