CDA

CDA
29-09-04
Tijdelijk gratis via E-learning thuis raken in het Christen-Democratisch gedachtegoed!

Vanaf nu kunnen alle leden van het CDA, die over internet beschikken, zich via E-learning, op een nieuwe, eigentijdse manier verdiepen in het actuele gedachtegoed van onze partij.

7 juli hebben partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt en Tweede Kamerfractievoorzitter Maxime Verhagen als eersten kennis gemaakt met de E-learningcursus Christen-Democratisch gedachtegoed. De cursus behandelt in een achttal modules (hoofdstukken) alle relevante beleidsterreinen, te weten: Buitenland, Zorg, Economische Zaken en Financiën, Ruimte, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken en Justitie, Onderwijs en Integratie. Elke module begint met een introductie en een algemene feitentest, waarna de cursist een aantal stellingen krijgt voorgelegd. In de terugkoppeling, die meteen volgt als men eens of oneens heeft aangeklikt, zijn de nodige argumenten te vinden.
Iedere module bevat verder een uitsprakentest, casussen en open vragen.
Ook kan men extra achtergrondinformatie krijgen door middel van het doorklikken naar citaten van CDAers, artikelen en rapporten van het W.I.
Op deze wijze neemt de cursist op een interessante en informatieve wijze kennis van de standpunten van het CDA en de uitgangspunten waarop deze gebaseerd zijn.

De lesmethode is op initiatief van de Tweede Kamerfractie in samenwerking met het Steenkampinstituut ontwikkeld. Daarnaast is onder meer het Wetenschappelijk Instituut bij de inhoudelijke toetsing van de verschillende programmaonderdelen betrokken.

Uniek aanbod!
Nadat de leden van de Tweede Kamerfractie en hun medewerkers de cursus hebben gevolgd, krijgen nog 3000 andere leden de gelegenheid deze cursus gratis te volgen; bij wijze van kennismaking! Hierna zullen er cursuskosten worden berekend, omdat de beheerder van de cursustechniek dan de kosten zal gaan doorberekenen aan het Steenkampinstituut. Dus: wie het eerst komt, die het eerst maalt

Aanmelden
Voor de Cursus Christen-Democratisch Gedachtegoed kunt u zich per e-mail aanmelden bij het Steenkampinstituut (si@bureau.cda.nl). Na het controleren van uw gegevens zullen de medewerkers van het Steenkampinstituut ervoor zorgen dat u de instructie ontvangt en de beschikking krijgt over de codes welke toegang geven tot de cursus. In een later stadium kunnen leden, nadat zij de cursus gevolgd hebben, zich ook nog aanmelden voor een examen. Zodra dit examen beschikbaar zal u hierover geïnformeerd worden.

Wij hopen dat veel leden gebruik zullen maken van de mogelijkheid zich verder te verdiepen in het gedachtegoed van onze partij en daardoor wellicht nog beter in staat zullen zijn de Christen-Democratische idealen uit te dragen en in praktijk te brengen.