AutoRai

29-9-2004

SEAT Cupra fietsen nu leverbaar in Nederland

De Ronde van Spanje (de Vuelta) is net achter de rug, maar tweewielerminnend Spanje én Europa staan alweer op hun kop, want SEAT presenteert de spectaculaire Cupra Mountainbikes.

SEAT heeft twee exclusieve mountainbikes in het assortiment: de Cupra Performance en de Cupra R. Net als de autos van SEAT, danken ze die naam aan hun uitgesproken sportiviteit. Beide modellen hebben 27 versnellingen en een even licht als hoogwaardig aluminium frame, maar ook vering vóór en achter en schijfremmen waardoor het weggedrag en het remvermogen typisch Cupra zijn.

Duurtest
Zowel de Cupra Performance als de Cupra R is afgemonteerd met onderdelen van de allerhoogste kwaliteit. Daarbij vertrouwde SEAT Sport niet alleen op de goede naam en faam van de toeleveranciers - beide modellen werden onderworpen aan een intensieve duurtest in het Atlasgebergte. De fietsen gaven tijdens die duurtests geen krimp zelfs onder de allerzwaarste omstandigheden bleven ze optimaal presteren en zodoende verdienden ze de aanduiding Cupra Performance en Cupra R.

Drie framehoogtes
Omdat Cupra ook voor maatwerk staat, zijn beide modellen leverbaar in drie framehoogtes: small (16), medium (18) en large (20). De Cupra Perfomance en de Cupra R zijn nu leverbaar in Nederland; bestellen kan bij de SEAT-dealer. De consumentenprijs voor de Cupra Performance bedraagt 2295, - euro en 3995, - euro voor de Cupra R (beide prijzen inclusief BTW).

Technische specificaties:
Cupra Performance
Derailleur achter Shimano Deore M510 9 Speed
Derailleur voor Shimano FDMC21/FDM511
Stuur Geïntegreerd balhoofd 1 1/8
Zadel Bassano Vipper
Zadelpen Ritchey ATB Competition Black
Wielen Disco Taurus
Achtervering X Fusion 02 Voorvork Marzocchi EXR Crankstel Ritchey Competition Black
Banden Maxxis Competition
Remmen Shimano Hidraulic M525 schijf
Frame MEGAMO Alu. AN6 F392B
Gewicht 13,25 Kg

Cupra R
Derailleur achter Shimano XTR
Derailleur voor Shimano XT
Stuur Geïntegreerd balhoofd 1 - 1/8
Zadel Bassano Mission
Zadelpen Ritchey WCS Black
Wielen Ritchey Girder Pro Disc
Vering achter X Fusion 02
Voorvork Rock Shock Sid Race
Crankstel Ritchey WCS Black
Banden Maxxis Competition
Remmen Shimano Hidraulic XTR schijf
Frame MEGAMO Alu. AN6 F392B
Gewicht 12,10 Kg