AutoRai

29-9-2004

Opel Astra 2.0 Turbo (200 pk) meest krachtige Astra op de weg

De Opel Astra 2.0 Turbo met 147 kW/ 200 pk de meest krachtige variant van de derde generatie Astra is nu verkrijgbaar. In oktober zullen de eerste autos worden afgeleverd aan hun bestuurders.

Door de turbocharger levert de 2.0 liter ECOTEC benzinemotor die in het vooronder van de nieuwe Opel Astra ligt een imposante 200 pk vermogen. Hiermee kunnen topprestaties geleverd worden. De motor levert 250 Nm koppel bij 1.950 tpm en een maximumkoppel van 262 Nm bij 4.200 tpm. De 200 pk sterke Opel Astra accelereert in 8.2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, in de vijfde versnelling accelereert hij bovendien van 80 tot 120 kilometer per uur in slechts 8 seconden. De topsnelheid bedraagt 230 kilometer per uur.

Het standaard IDSPlus sportchassis (Interactive Driving System) met Continuous Damping Control (CDC) geeft een nieuwe betekenis aan rijdynamiek; het onderstel past zich continu aan het wegdek en bewegingen van de auto aan. De standaarduitrusting van de Opel Astra 2.0 Turbo 200 pk omvat ook het innovatieve Adaptive Forward Lighting (AFL). Deze aan het stuur gekoppelde Bi-Xenon verlichting biedt dynamische bochtenverlichting met grootlicht dat zich aan de weg aanpast.

Met het IDSPlus-systeem kan de bestuurder van de Astra met een druk op de knop een speciale sportmodus inschakelen waarmee de demperkarakteristiek, responstijd op het gaspedaal en de karakteristiek van de elektrohydraulische besturing worden aangepast. Een ander systeem dat een belangrijke bijdrage levert aan de actieve veiligheid is het Tire Pressure Monitoring System (TPMS), dat voor het eerst in de wereld is geïntegreerd met de Deflation Detection System (DDS) functie. TPMS detecteert op 0,1 bar nauwkeurig afwijkingen in de bandenspanning, door speciale sensoren op ieder wiel.

In Nederland beginnen de prijzen van de Astra 2.0 Turbo 200 pk vijfdeurs variant bij 35.200,-. Afgezien van het IDSPlus -sportchassis en Adaptive Forward Lighting is de sportieve Astra voorzien van sportstoelen, een lederen stuurwiel, mistlampen vóór en 17 lichtmetalen wielen met 225/45 R17 banden.