Gemeente Capelle a/d IJssel

Opgaarders ook sportief sterk

Foto: Peter Molkenboer

Op zondag 19 september werd voor alle enthousiaste Opgaarders (bewoners van Oostgaarde die op 4 september hun buurt onder handen namen) een volleybaltoernooi gehouden, met aansluitend een buffet en gezellig feest met band. Het evenement vond plaats in sporthal Oostgaarde. Kinderen konden buiten lekker springen op het springkussen, ballengooien en zich daarna te goed doen aan verse popcorn en suikerspinnen.

Het Sportservicepunt Capelle aan den IJssel coördineerde in samenwerking met volleybalvereniging AAdrink/Capelle en vrijwilligers van de Opgaarden-groep het volleybaltoernooi. Voorafgaande aan het toernooi werd er door twee trainers van de volleybalvereniging een clinic gegeven, waarin een aantal basistechnieken werd aangeleerd. De deelnemers waren erg enthousiast over de clinic.

s Middags streden de ruim 65 deelnemers, verdeeld over zes teams voor volwassenen en drie kinderteams, om de Opgaarden-prijzen. Na veel spannende wedstrijden en een nog spannender finale waarin de Skuttys en de Hakkers lange tijd gelijk opgingen, waren het uiteindelijk de Skuttys die er met de eerste prijs vandoor gingen. De kinderteams streden om de mooie Opgaarden-beker. Het Magic-team won de eerste prijs. Daarnaast kregen alle deelnemers een Opgaarden-medaille.